DanasOnline

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 1
15.04.2022. 18:40

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja

Jevreji od večeras proslavljaju Pesah, istorijski praznik u spomen spasenja tog naroda iz egipatskog ropstva. Taj praznik naziva se još i praznik proleća i praznik beskvasnog hleba.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 3
08.11.2021. 15:18

Srbija dobila sertifikovane trenere za bolju prevenciju i reagovanje tokom i nakon katastrofa

Šef operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji Sakelaris Hurdas i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Fransin Pikap danas su u prostorijama Nacionalne akademije za javnu upravu svečano uručili sertifikate o uspešno završenim obukama grupi od 25 trenera u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i obnove nakon elementarnih i drugih nepogoda.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 6
23.02.2021. 12:46

Položeni venci povodom ruskog praznika Dana branilaca otadžbine

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko danas su, povodom ruskog državnog praznika – Dana branilaca otadžbine, položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda 1944. godine, preneo je Beoinfo.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 7
23.02.2021. 11:26

Kovačević: Očekuje nas bankrot poljoprivrednika

Član Predsedništva Narodne stranke i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je da se u narednom periodu očekuje bankrot velikog broja poljoprivrednika koji su uzeli kredite i zasnovali stočarsku proizvodnju „naivno verujući svojoj državi“.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 8
20.11.2020. 14:37

Dačić: Svi treba da pomognemo mladima da razvijaju svoje potencijale

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi svi zajedno trebalo da uložimo dodatne napore kako bi deca i mladi mogli nesmetano da razvijaju svoje potencijale, kao i da u ovim izazovnim okolnostima stvorimo okruženje u kojem će se svako dete osećati sigurno, zaštićeno, srećno i zdravo.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 10
29.09.2020. 23:01

Uzbunjivač na sudu dobio spor protiv niške Hitne pomoći

Nakon višegodišnjeg sudskog procesa, Vrhovni kasacioni sud u Beogradu doneo je konačnu presudu u korist uzbunjivača iz niške Hitne pomoći Dragana Stamenkovića. Sud je utvrdio da je Hitna pomoć prekšila Zakon o zaštiti uzbunjivača tako što je na četiri oglasne table objavila identitet uzbunjivača, što je prouzrokovalo njegovo šikaniranje kod kolega.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 11
29.09.2020. 12:18

Šesti sastanak vlada Kosova i Albanije početkom oktobra u Tirani

Zajednički sastanak vlada Albanije i Kosova održaće se u Tirani, a ne u Skadru, kako je ranije najavljeno. U saopštenju albanske vlade, kako prenose prištinski mediji, najavljeno je da će se sastanak održati 2. oktobra u „Palati kongresa“.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 12
23.09.2020. 09:49

Zašto je dobro imati ljubimce!

Ljubimci su radost zabava i ljubav cele porodice, ali ne samo to!Da li ste znali da se uz ljubimce možete rešiti stresa, depresije, usamljenosti i da mogu biti odlični pomoćnici i ljudima koji imaju ozbiljne zdravstvene probleme?

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 13
21.09.2020. 14:15

SANU i EKOF organizovali simpozijum „Nejednakost u Srbiji“

Član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov izjavio je danas, predstavljajući rezultate istraživanja „Nejednakost u Srbiji:da li je problem u poreskoj politici?, „da bi slovački sistem primenjen u Srbiji smanjio dodatno nejednakost za 1,3 procentna poena“.

Jevreji slave Pesah, praznik proleća i spasenja 15
28.08.2020. 14:09

Joksimović: Srbija će nastaviti reforme za pristupanje EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Holandije u Srbiji Hilesom Beshorom Pluhom o procesu evropskih integracija Srbije, bilateralnoj saradnji, kao i o socio-ekonomskim efektima i načinima na koji se EU, region zapadnog Balkana i Srbija suočavaju sa posledicama korona virusa.

Naslovna strana

24. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.