„Mediji bruje o tome ko će s kim na izbore i to je politička onanija, a da li će se plate i penzije isplatiti tako što će ovaj biti sa onim, a onaj sa onim, pa svi zajedno protiv nekog trećeg i tako unedogled. Svako priča šta hoće, sve znaju i umeju, ali neće da rade“, poručio je Milan Krkobabić, predsednik PUPS na tribini „Svet pripada i nama“, koja je održana u subotu u velikoj sali Narodnog pozorišta Užice.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

On je poručio da njegova stranka hoće da „mladi dobiju posao, nezaposleni da počnu da rade i da penzioneri imaju penzije“.

„Hoćemo realnu, a ne virtuelnu Srbiju“, rekao je Krkobabić, istakavši da se PUPS zalaže za socijalno odgovornu državu, da svojim rezultatima daje primer kako treba da se radi, poput dobrog gazdovanja JP PTT Srbija, koje će ove godine, kako je rekao, uplatiti u državni budžet 3,2 milijarde dinara.

S druge strane, dodao je, javna preduzeća u Srbiji su napravila gubitak od 1,5 milijardi evra, dok su uštede od smanjenja plata i penzija 380 miliona evra, a potom naveo da bi bilo novca za plate, prosvetu i zdravstvo da su ta preduzeća poslovala bar na „pozitivnoj nuli“.

     Navodeći primer Lutrije Srbije, koja u državni budžet, kako je istakao, nije uplatila „ništa“, dok slično preduzeće u Slovačkoj uplaćuje u slovački budžet 200 miliona evra, a u Češkoj takvo preduzeće uplaćuje godišnje u tamošnji budžet milijardu i po evra, Krkobabić se zapitao „da li igde u svetu, osim u Srbiji, kockarnice imaju gubitke“.

     „Hajde da nateramo mangupe da rade svoj posao“, poručio je Krkobabić i ponovio da „u Srbiji nema viška zaposlenih nego manjka posla“, te da nam nisu potrebni „pametnjakovići“ koji će da otpuštaju radnike, već oni koji će da zarađuju i zapošljavaju.

      Objasnivši da PUPS „nije podržao SNS, već koncept predsednika vlade Vučića“ jer, kako je naveo, prilikom usvajanja mera štednje nije u pitanju bila dilema da li će ili neće biti smanjene penzije, nego da li će ih uopšte biti, te da je PUPS zahtevao da smanjenje bude privremena mera, Krkobabić je dodao da ta stranka „nije članica vlade, jer nema nijedno ministarsko mesto, nijednog državnog sekretara i pomoćnika ministra“.

     „Kažu, PUPS nije dovoljno branio interese penzionera, a u Vladi su SPS, partija Rasima LJajića, Pokret socijalista, sedam državnih sekretara Ištvana Pastora i svi oni su definisali sve zakone i snose odgovornost. Mi podržavamo koncept premijera Vučića i uradili smo više nego što smo mogli“, poručio je Krkobabić i dodao da je PUPS za razliku od drugih stranaka koje su tražile ministarka mesta zahtevao isplatu trinaeste penzije za oko pola miliona penzionera.

Istakavši da su penzioneri dali veliki doprinos štednji i da je „došlo vreme da bogati podmetnu leđa“ tako što će država to bogatstvo progresivno oporezovati, Krkobabić je, na špekulacije o tome s kim će PUPS u koaliciju, rekao da ta stranka „nudi svoje rezultate“, a da političari „ne bi trebalo da pričaju prazne priče o tome šta će raditi sutra, već da kažu šta su uradili i šta trenutno rade“, poručivši da „na glasove PUPS ne mogu da računaju lideri stranaka koji nisu izmirili sopstvene dugove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari