Ima li Nikolić podršku za kandidaturu za predsednika? 1Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima podršku lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića za ponovno kandidovanje za ovu funkciju, veruju u Predsedništvu Srbije, može se zaključiti iz odgovora koje smo dobili sa Andrićevog venca. U kabinetu premijera nisu odgovorili na pitanje Danasa ima li Nikolić Vučićevu podršku.

                       P { margin-bottom: 0.21cm; }

Nikolićeva najava nove kandidature u finišu izborne kampanje kada je učestvovao na mitingu svoje bivše stranke u Kragujevcu, prošla gotovo nezapaženo i ne bi bila ništa čudno da Nikolić praktično do juče nije govorio da se neće kandidovati ukoliko nema podršku SNS i premijera. Na pitanje ima li predsednik tu podršku u Predsedništvu nam je odgovoreno pitanjem da li hoćemo da kažemo da predsednik nema podršku i da li smo čuli šta je predsednik rekao. Na našu konstataciju da ne želimo tako nešto da tvrdimo već da postavljamo logično pitanje s obzirom na to šta je Nikolić ranije govorio, odgovoreno nam je da je Nikolić „sve rekao, ko hoće da razume“. Nije bilo odgovora ni na konstataciju da li to znači da podrška postoji, a nismo dobili ni pojašnjenje šta je to što Nikolić smatra nedovršenim poslom zbog kratkog mandata.

Predsednik Nikolić je 21. aprila naveo da će se na tu funkciju kandidovati još jednom 2017. i da smatra da je potreban Aleksandru Vučiću na mestu šefa države. „Ima nešto što nisam dovršio, za šta je ovaj mandat bio kratak. Mislim da Aleksandar Vučić treba predsednik Srbije Tomislav Nikolić da bismo završili to što ja treba da završim, a njegovo završavanje će trajati dugo“, kazao je Nikolić u intervjuu za Radio-televiziju Kragujevac. On, kako je rekao,

očekuje da će SNS još dugo biti na vlasti.

„Vučić ima ogromnu energiju. Mlad je, jak i zdrav. Ima dobre saradnike, tako da će oni još dugo da vladaju Srbijom, a to će biti moguće, apsolutno, i bez moje pomoći za tri do četiri godine“, kazao je Nikolić. On smatra da „Vučiću treba Nikolić“ i veruje da će Vučić za tri ili četiri godine moći da vlada i bez njegove podrške. Nikolić je rekao da bi do kraja mandata mogao da sarađuje i sa nekom drugom vladom, ali to bi bio „pakao za Srbiju“.

U decembru 2015. Nikolić je govorio da ne želi da pravi konkurenciju SNS i, ako ga ona ne podrži, on se više neće kandidovati za predsednika Srbije. Tada je rekao i da želi sve najbolje SNS i da je uveren da bi osvojio i drugi mandat na predsedničkim izborima 2017. ako bi ga stranka podržala. Na pitanje da li bi se povukao iz politike ako bi ta podrška izostala, Nikolić je odgovorio potvrdno. U međuvremenu iz SNS su stizale poruke da Nikolić ne može da pobedi bez Vučićeve podrške, jer Vučić ima ogromnu popularnosti kod građana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari