Jedini siguran partner naprednjaka je SVM 1

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će nova vlada biti formirana najkasnije 15 dana od konstituisanja parlamenta, najavio koaliciju sa Savezom vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora i precizirao da neće nikakve kompromise u cilju obezbeđivanja najšire moguće parlamentarne većine.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Napomenuo je da SNS već sada sa SVM ima 135 poslanika u parlamentu Srbije. Na pitanje da li je bliži tome da sam pravi vladu ili da „ide do većine od 170“, rekao da mu ne pada na pamet da ide do 190 poslanika, „jer bi to značilo brojne kompromise, koje ne želi da pravi“. Vučiću ne smeta da cela opozicija bude u parlametnu „na gomili“, jer će mu, kaže, tako biti lakše da im na jednom mestu odgovara i građanima pokaže da oni zapravo nemaju politiku. Navode u štampi da su pojedini resori već podeljeni je demantovao i naglasio da nikome ništa nije nudio. „Nisam nikome ništa nudio i ni o čemi nisam razgovarao, ni o kakvim funkcijama“, rekao je lider SNS. Osvrćući se na rok u kojem bi mogla da bude formirana vlada Srbije, Vučić je najavio da će se to desiti pre roka.  „Imam svoje ustavne i zakonske rokove koje mislim tri ili četiri puta da skratim. Nećete čekati ni 15 dana od trenutka formiranja Skupštine, a možda se desi da to uradimo u istom danu“.

Lični problemi

Aleksandar Vučić je odbacio „zavereničke teorije“ u vezi prisustva američkog ambasadora Kajla Skota u štabu Demokratske stranke u izbornoj noći. „Američki ambasador je hteo da dođe i kod nas, ali sam ja zbog ličnih problema ranije napustio stranku i zato čovek nije došao“, rekao je Vučić novinarima u Inđiji. Premijer je, na špekulacije da je u izbornoj noći bio „neraspoložen zbog loših rezultata“, rekao da ima neke lične probleme, o kojima ne želi da govori u javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari