Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je novinarima juče da nije deo srpske delegacije koja je u trodnevnoj poseti Kini zato što je tako dogovoreno sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Dodala je da je sve u svom resoru pripremila delegaciji pre nego što je otišla u Kinu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

„Veliki broj projekata o kojima će biti reči u Kini jeste iz mog resora i mi smo ovde sve pripremili“, rekla je ministarka Mihajlović odgovarajući na pitanja u Vladi Srbije. Navela je da je već potpisan sporazum za prugu Beograd – Budimpešta i da će se sa modernizacijom te pruge početi u decembru. Mihajlovićeva je dodala da očekuje još projekata kao rezultat posete Kini.

„Ne moramo svi biti tamo, ali svi radimo na istom zadatku i u istom cilju“, poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednicu Vlade novinari su juče pitali da li se slaže sa izjavom ministra policije i stranačkog kolege Nebojše Stefanovića da u SNS ima onih koji ruše ugled i stranke i premijera Aleksandra Vučića. On je u intervjuu Novostima naveo da i unutar SNS postoje pojedinci koji su naklonjeni protivnicima naprednjaka, što je Mihajlovićeva prokomentarisala rečima: „Ako sam dobro pročitala to što piše u intervjuu, potpuno se slažem sa Stefanovićem.“

Ona je ponovila da poručuje onima koji je optužuju za rušenje vlade i cepanje stranke da treba da se bave svojim poslom, zbog čega ih je, kako ističe, premijer i izabrao. „Rekla sam sve što sam imala na tu temu, pa i u pisanoj formi, a mogu samo da dodam: Drugari, nastavite da radite svoj posao, zbog čega vas je premijer i postavio“, rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u Vladi Srbije gde je prisustvovala potpisivanju Deklaracije o rodnom budžetiranju između Naleda i 22 lokalne samouprave.

Upitana kako komentariše medijske napise o tome ko joj je sve iz stranih ambasada došao na slavu, Mihajlovićeva je rekla da je i o toj temi već sve rečeno. „Ispade da je moja slava važnija od Ivkove, pa traje i više od tri dana“, kaže ona.

Nebojša Stefanović je izjavio za Novosti da je premijeru Vučiću često ukazivao da u Vladi Srbije, ali i unutar SNS postoje pojedinci koji su naklonjeni njegovim protivnicima i kojima se ne sviđa veliki posao koji je Vučić počeo, jer ih sputava u ostvarivanju sitnih, ličnih interesa. Stefanović nije želeo da spekuliše o navodima pojedinaca da se u Srbiji sprema državni udar dok je premijer u Kini, ali tvrdi da je očigledno da Vučić smeta mnogima. On ne isključuje da su, kako kaže, „front“ protiv Vučića uz opoziciju „takozvane nezavisne intelektualce i novinare“ indirektno uključene i pojedine velike sile kojima nije po volji strateško opredeljenje Beograda da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari