Predsednik Republike Tomislav Nikolić, nakon povratka iz Rija de Žaneira, gde će predvoditi državnu delegaciju na konferenciji UN o održivom razvoju, boraviće u zvaničnoj poseti Turskoj i razgovarati s tamošnjim visokim zvaničnicima, saznaje Danas u Predsedništvu Srbije. To će biti prva Nikolićeva međudržavna poseta od stupanja na dužnost šefa države.


Što se tiče Brazila, skup poznat pod nazivom „Rio 20 plus“ počinje danas i završava se u petak. Učesnici samita iz svih 193 zemalja članica UN trebalo bi da definišu putanju održivog razvoja, koja bi podrazumevala obezbeđivanje pristojnog životnog standarda za stanovništvo sveta uz očuvanje ekosistema i prirodnih resursa.

Tomislav Nikolić će na konferenciji u Riju biti na čelu delegacije u kojoj su i ministri životne sredine i spoljnih poslova Oliver Dulić i Vuk Jeremić. Srbija se za taj samit pripremala još od aprila 2011, kada je organizovala konferenciju o održivoj proizvodnji i potrošnji u zelenoj ekonomiji.

Predsednik će posle puta u Tursku razmišljati o tome koga će imenovati za šefa kabineta, kažu za Danas na Andrićevom vencu.

U medijima su se prethodnih dana pojavile spekulacije da bi tu funkciju mogao da dobije Vladimir Cvijan.

Kako je objavljeno u novom Službenom glasniku, za savetnike Tomislava Nikolića imenovani su Milan Bačević i Aleksandar Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari