Saradnici predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković i Vuk Fatić neće pokretati inicijativu za smenu potpredsednice SNS i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović na sednici Glavnog odbora SNS u nedelju, saznaje Danas u kabinetu predsednika. Lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio juče da nema vremena da se bavi polemikom između kabineta predsednika Srbije i ministarke Mihajlović. Odgovarajući na pitanje novinara u Subotici Vučić je rekao da ne razume zašto je tema „da li je neko prosuo kafu ili nije“ važnija od sastanaka sa najznačajnijim ljudima u Evropi.

 Tabloidi su juče pokrenuli priču da Nikolić organizuje svoje saradnike da pokrenu inicijativu za smenu Mihajlovićeve u vladi i stranci, što su oni za Danas demantovali. Stanislava Pak ističe da je reč o „izmišljotinama“ i da ne može svaki dan da demantuje laži. „Ne verujte svemu što pročitate u novinama koje su to prve objavile. Čak ni za vremensku prognozu“, navodi za Danas Vuk Fatić iz predsednikovog kabineta. Predsednik Izvršnog odbora SNS i predsednikov sin Radomir Nikolić nije juče odgovarao na poruke našeg lista.

Savetnik Tomislava Nikolića Oliver Antić rekao je da je za kvar aviona kojim je predsednik krenuo za Vatikan direktno odgovorna ministarka Mihajlović, čije je ministarstvo objavilo izveštaj o avionu u kojem se navodi da je kopilot prosuo kafu po instrument tabli te je slučajno pritisnuto dugme za nuždu, dok je Pakova optužila nju da učestvuje u medijskim napadima na predsednika.

Predsednik Nikolić i njegov kabinet i ministarka Mihajlović već mesecima nemaju dobru komunikaciju u javnosti, a šta se krije iza tog „sukoba“ predstavnici naprednjaka ne žele da komentarišu „u skladu sa politikom stranke da je takvim stvarima mesto na partijskim organima“.

„Ne učestvujem u diskusijama i izjavama, jer ja sukob nemam baš nikakav. A stavljanje politike da bi se manje pričalo o izveštaju, ne razumem. Srbija je izveštaj morala da dobije i dobila je jasan i od nezavisne institucije, sviđao se on nekome ili ne. A drugi neka objašnjavaju svoje izjave ili želje“, ističe za Danas Zorana Mihajlović, koja je juče izjavila i da neće rušiti ni predsednika ni premijera.

Ona je istakla da o optužbama koje su joj proteklih dana upućene povodom izveštaja o razlozima vraćana „falkona 50“ sa leta za Rim treba razgovarati na stranačkim organima. „Moj posao je bio da obezbedim uslove da se sačini izveštaj i da Srbija sazna zašto se falkon vratio. Ja sam moj posao uradila, direktor civilnog vazduhoplovstva kao regulatornog tela je takođe svoj posao uradio i izveštaj je dat“, rekla je Mihajlovićeva.

Prema nezvaničnim informacijama iz stranke, Mihajlovićeva već duže vreme nema uticaja u stranci kao što je imala ranije, jer se Vučiću ne sviđa to što ona previše „solira“ sa svojim izjavama u javnosti. S druge strane, šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić navodi za naš list da je normalno da postoje različita mišljenja i da će o njima biti reči na stranačkim organima.

Mirović: Uvek se priča o rekonstrukciji

Potpredsednik SNS Igor Mirović kaže za Danas da se na sednici GO naprednjaka u nedelju 26. aprila ne očekuje ništa „spektakularno“, pa ni pokretanje inicijative za smenu ministarke saobraćaja. „Razgovaraćemo o svim stvarima – zakazivanju mitinga, politici stranke, rezultatima rada vlade i o izveštaju o održanim unutarstranačkim izborima. Uvek ima priče i o rekonstrukciji, ali još nije doneta odluka o izboru jednog od četiri scenarija koja je premijer i predsednik stranke najavio“, objašnjava Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari