U domaćinstvu Radoja Bojovića, u zlatiborskom selu Kriva Reka, juče je potpisana inicijativa o osnivanju Srpske narodne partije sa porukom – Od naroda narodu.

– Ovo domaćinstvo predstavlja Srbiju za kakvu će se boriti SNP, Srbiju vrednih i radnih ljudi, onih koji su sve što imaju stvorili poštenim i napornim radom – poručio je Nenad Popović, jedan od osnivača te stranke, bivši potpredsednik DSS.

Istakavši da su „potpisnici inicijative stigli na Zlatibor da bi započeli razgovor sa narodom, upitali ga šta ga muči, i na osnovu toga, zajedno sa narodom sačinili program SNP“, Popović je objasnio da će „glavna odrednica buduće SNP biti ekonomija“.

– SNP će se zalagati za razvoj tržišne i društveno odgovorne ekonomije sa posebnim naglaskom na razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva – poručio je Popović.

Iako će uslediti izbor organa stranke, koja će se profilisati kao partija desnog centra i evroskepticizma i zalagati se za sveobuhvatne veze sa Ruskom Federacijom, izvesno je da će Popović biti njen predsednik, dok će potpredsednička mesta, najverovatnije, pripasti Milanu Stamatoviću, predsedniku čajetinske opštine, i Bojani Božanić, njegovoj zamenici i bivšoj narodnoj poslanici DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari