Zlatibor

Kuburović: Pružamo snažnu podršku privrednim sudovima

Ministarstvo pravde nastavlja sa snažnom podrškom radu privrednih sudova i njihovoj efikasnosti, zbog čega je u protekle dve godine u informaciono-komunikacione tehnologije uloženo preko 200 miliona dinara iz republičkog budžeta, rekla je danas ministarka pravde Nela Kuburović na otvaranju 26. savetovanja privrednih sudova na Zlatiboru.

Na otvaranje kampa pozvan i ministar Vulin

Čelnici Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako Danas saznaje, bili su na vreme i detaljno informisani o konceptu Patriotsko-omladinskog kampa na Zlatiboru, a ministar odbrane Aleksandar Vulin bio je i zvanično pozvan da ga otvori.

Planina koja se ubrzano razvija

Od Preobraženja, 19. avgusta 1893. godine, kada je kralj Aleksandar Obrenović posetio Zlatibor i poručio „zlatiborskim domaćinima da na planini lekovite i blagotvorne ruže vetrova razvijaju turizam“, prošlo je 125 godina.

DSS: Zatvaranje kampa nerazumno

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je, na osnovu usmenog naloga, policija zatvorila kamp na Zlatiboru, čiji je rad u skladu sa zakonom prijavljen državnim organima, i traži od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da objasni svoju izjavu da je to urađeno „zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti“.

Vredi se boriti za nezavisne medije

Akciju „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“ naša redakcija organizovala je sedmu godinu zaredom na Zlatiboru, najposećenijoj turističkoj destinaciji u Srbiji, koja ove godine obeležava 125 godina organizovanog turizma.

Bogat program za sve uzraste i ukuse

I ove godine, tokom dvomesečne manifestacije Zlatiborsko kulturno leto, biće ponuđeni kulturni i drugi programi koji, svojim kvalitetom i atraktivnošću, značajno doprinose raznolikosti turističke ponude na toj planini.

Pobednik festivala film „250 stepenika“

Gran-pri VII Međunarodnog festivala sportskog filma, koji je u nedelju uveče završen na Zlatiboru, pripao je dokumentarcu „250 stepenika“, scenariste Vladimira Pajića i reditelja Vladimira Kurćubića, u produkciji beogradskog PGM Netvork-a.

Studenti ponudili rešenja za bolje paušalno oporezivanje

Studentsko takmičenje Case Study Hackathon, održano na 16. međunarodnom simpozijumu organizacionih nauka Symorg na Zlatiboru donelo je nove mogućmosti za pračunavanje paušalnog poreza, kažu iz Naleda.

Turisti iz Indije na Zlatiboru

Među mnogim gostima, koji biraju Zlatibor za svoj odmor i otkrivaju njegove prirodne lepote, našla se i grupa od 40 turista iz daleke Indije.

Počela montaža opreme na Gold gondoli na Zlatiboru

Montaža opreme na početnoj stanici Gold gondole na Zlatiboru počela je juče i prema utvrđenoj dinamici radovi bi trebalo da budu završeni do 11. juna. Montažu nadgleda partner iz Francuske čiji će stručnjaci, do kraja maja, nadzirati radove.

Slavlje i satira na Zlatiboru

Na Obudojevici, na Zlatiboru, gde je 19. avgusta 2015. godine postavljen kamen temeljac buduće gondole čelnici čajetinske opštine su Prvog maja još jednom označili početak radova na početnoj stanici.

Dozvola za gondolu do Vidovdana ili protest u Beogradu

Ukoliko do Vidovdana ne budemo dobili građevinsku dozvolu za preostale tri etape gradnje gondole, nas Zlatiborce mogu da očekuju u Ministarstvu građevinarstva da dođemo po ono što nam pripada.

Praznična atmosfera na Zlatiboru

Jedna od omiljenih turističkih destinacija, planina Zlatibor, i ove godine za Prvomajske praznike spremno je dočekala goste sa svih meridijana.

Prva Poslednja