Zlatibor

Elektronska rezervacija smeštaja na Zlatiboru 1

Elektronska rezervacija smeštaja na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor je pokrenula elektronski sistem koji potencijalnim gostima omogućava da, na sajtu te organizacije, rezervišu smešataj na toj planini. 

Na Zlatiboru završen turnir Druge ABA lige  3

Na Zlatiboru završen turnir Druge ABA lige 

Na Zlatiboru je, uz poštovanje protivepidemijskih mera, uspešno završen četvrti i poslednji turnir Druge ABA lige, tokom koga su odigrane utakmice 11, 12. i 13. kola.

Otkazan Sabor lovaca na Zlatiboru zbog pandemije 5

Otkazan Sabor lovaca na Zlatiboru zbog pandemije

Sabor lovaca Srbije neće se održati ove godine na  Zlatiboru, zbog pandemije virusa korona. To je odlučilo Lovačko udruženje Zlatibor, uz podsećanje da je ta manifestacija trebalo da se održi 39. put, poslednjeg vikenda u februaru.

Licemerne poruke vlasti 6

Licemerne poruke vlasti

Proteklih prazničnih dana turistički i ski-centri u Srbiji, poput Zlatibora, Kopaonika, Tare, Zlatara i drugih, bili su krcati turistima, uglavnom domaćih gostiju koji su zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera rizikovali da se inficiraju virusom korona.

Na Zlatiboru i Kopaoniku oko 50.000 gostiju 7

Na Zlatiboru i Kopaoniku oko 50.000 gostiju

Predstavnici turističkih organizacija Zlatibora i Raške rekli su danas da je u tim zimskim centrima oko 50.000 gostiju, uglavnom domaćih i simboličan broj iz Slovenije i Crne Gore.

Otkazana Pršutijada na Zlatiboru 9

Otkazana Pršutijada na Zlatiboru

Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ na Zlatiboru ove godine neće biti održan zbog pandemije korona virusa, saopštili su danas organizatori te tradicionalne manifestacije. 

Ambasadori Češke i Egipta na Zlatiboru 10

Ambasadori Češke i Egipta na Zlatiboru

Panoramska žičara, koja je nedavno puštena u rad i koja spaja centar Zlatibora sa vrhom Tornika, privukla je pažnju ambasadora Češke i Egipta, koji su posetili tu planinu.

Stamatović: Nisam se priklonio Vučiću 12

Stamatović: Nisam se priklonio Vučiću

Nije se, kao što neduhovito zbore neke moje kolege iz opozicije, „Stamatović priklonio Vučiću“, već je predsednik Republike Srbije došao na otvaranje kapitalnog projekta za srpski turizam, najduže panoramske gondole u svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina, na čijem sam čelu – navodi se u pisanoj izjavi Milana Stamatovića, predsednika Zdrave Srbije i opštine Čajetina.

Kako je zlatiborska žičara "pomirila" Čajetince i predsednika Srbije 13

Kako je zlatiborska žičara „pomirila“ Čajetince i predsednika Srbije

Po vejavici, uz prisustvo mnoštva lokalnih funkcionera iz Zlatiborskog okruga, inače članova SNS i manjeg broja građana, sa zakašnjenjem od pola sata, Aleksandar Vučić, šef države, u prisustvu Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetine i lidera opozicione Zdrave Srbije, juče je zvanično pustio u rad žičaru „Gold gondolu“ na Zlatiboru.

Gondola na Zlatiboru puštena u rad (FOTO) 14

Gondola na Zlatiboru puštena u rad (FOTO)

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je u, prisustvu Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetine i lidera opozicione Zdrave Srbije, ali i okupljenih lokalnih funkcionera i naprednjaka iz Zlatiborskog okruga, danas svečano označio početak rada zlatiborske žičare.

PrvaPoslednja