DS je juče oštro kritikovala lokalnu vlast u beogradskoj opštini Voždovac, koju predvode naprednjaci, zbog „bahatosti, nerada, lenjosti i nesposobnosti“.

Član Predsedništva demokrata Vladimir Todorić je rečima „koliko su sposobni – previše su i dobili“ odgovorio na tvrdnje SNS da su, „zbog samovolje Dragana Đilasa i DS, opštine koje su 15 puta manje od opštine Voždovac imale pet puta veći budžet“.

Todorić je na konferenciji za novinare rekao i da su svim gradskim opštinama budžeti bili proporcionalno smanjivani zbog ekonomske krize, a da lokalna vlast na Voždovcu nije imala „ni projekte ni ideje“, nije napravila nijedan park niti sanirala ijednu školu.

S druge strane, Nova stranka, koju predvodi Zoran Živković, potvrdila je da će na lokalnim izborima na Voždovcu 15. decembra nastupiti samostalno. „NS postoji tek šest meseci i naš glavni cilj je da građanke i građane Voždovca upoznamo s našim programom za ovu opštinu, ali i sa programima stranke za koje se zalažemo“, rekao je Živković novinarima.

Prema njegovim rečima, NS neće ulaziti u bilo kakav predizborni savez i na političkoj sceni ne vidi nijednu stranku s kojom bi se moglo u koaliciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari