Posle odluke predsednika DS Borisa Tadića da poništi odluku Izvršnog odbora, donetu na predlog Pokrajinskog odbora ove stranke o ukidanju Gradskog odbora demokarata u Sremskoj Mitrovici, sinoć je održana prva sednica ovog tela, koje je nastavilo sa radom, potvrdio je za Danas predsednik GO DS Aleksandar Prodanović.


Prema Prodanovićevim rečima, GO Sremska Mitrovica 21. avgusta je raspušten bez obrazloženja, iako je prema izbornim rezultatima bio bolji od svih drugih lista u gradu, iznad stranačkog proseka u celoj Srbiji i za pet odsto bolji od izbornog rezultata Igora Pavličića u Novom Sadu.

U sedištu DS Danasu je potvrđeno da je Tadić, posle analize izbornih rezultata, stavio van snage ovu odluku, što je u skladu sa Statutom stranke koji predsedniku daje pravo da stavi van snage odluku bilo kog stranačkog organa, što se već događalo. U vreme raspuštanja Gradskog odbora Sremska Mitrovica u medijima se spekulisalo da iza toga stoji Bojan Pajtić, potpredsednik DS, jer je to jedini GO u Vojvodini koji nije on kotrolisao, nego njegov stranački kolega Dušan Petrović.

Pravila za podršku

– Funkcioner DS Balša Božović izjavio je da da opštinski odbori od juče mogu da daju zvaničnu podršku za kandidovanje na stranačkim izborima i da dosadašnji predlozi ne mogu biti prihvaćeni jer su „podneti pre nego što je Organizacioni odbor utvrdio pravila“. Izborna skupština DS održaće se 10. novembra po delegatskom sistemu, a kandidature su najavili: dosadašnji predsednik stranke Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Đilas, nekadašnji premijer Zoran Živković i predsednik beogradske Opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari