Ekipa ruske TV Kanal 1, novinar Jevgenij Baranov i snimatelj Igor Kritskov, posetila je redakciju Danasa, kako bi intervjuisali naše urednike i novinare povodom serijala tekstova koji smo objavljivali prethodnih dana s temom „Ako je Srbija, kako kažu, puna zapadnih špijuna – ko radi za Ruse?“.


Kolege sa Kanala 1 (www.1tv.ru), „naslednika“ Prvog programa TV SSSR, inače i danas u većinskom vladinom vlasništvu, najviše je zanimalo šta je motivisalo Danas da istražuje temu „proruskih“ političkih, privrednih i obaveštajnih faktora u Srbiji, kao i zašto smo se baš sada odlučili na ovakav serijal. Naše novinarke Snežana Čongradin i Jelena Diković objasnile su im da je neposredan povod bio nedavni diplomatski incident ambasadora Aleksandra Konuzina i poruke lidera naprednjaka i DSS, uoči njihovog odlaska na kongres Jedinstvene Rusije, o neophodnosti dodatnog jačanja veza Beograda i Moskve.

„Kao novinar radim u Beogradu i kada se pojavi ovakva ili slična priča, moj posao je da o tome izveštavam i materijal pošaljem u Rusiju“, objasnio je Jevgenij Baranov razloge ove posete. Prilog o Danasu i „Ko radi za Ruse?“ trebalo bi da se emituje na Kanalu 1 u udarnom terminu – nedelja, 9 oktobra, od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari