Očigledno je da Aleksandar Vučić želi pokrajinske i lokalne izbore što pre. Naravno i republičke, ali za to još uvek baš nema ni jedan jedini objektivan razlog koji bi mogao da ponudi građanima. Ako raspiše i republičke izbore, to je siguran znak da ga je uhvatila panika. Građani će to prepoznati i on to zna, kaže za Danas lider pokreta Dosta je bilo, odgovarajući na pitanje da li je realno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora s obzirom na snagu Vučićeve SNS u parlamentu.


– Popularnost mu se polako kruni, raste broj neopredeljenih i apstinenata, većina građana misli da zemlja ide u pogrešnom pravcu, da je premijer nesposoban i da se ekonomska situacija za njih neće promeniti. Zbog toga se i naručuju nameštena istraživanja javnog mnjenja kako bi se obeshrabrili građani, naveli da pomisle da sa našim narodom nešto nije u redu i da bi oterao sve ljude koji vide šta se dešava u apstinenciju. Više od pola biračkog tela u svim anketama, pa i onim nameštenim, kaže da nema za koga da glasa. To znači da je podrška Aleksandru Vučiću pala na nekih 22 odsto, smatra Radulović.

On ističe da premijer nema rešenja za probleme u društvo. „Osim naravno, „briljantnih“ metoda izvlačenja javnog novca za svoje lične i stranačke džepove, partijskog zapošljavanja do sada neviđenih razmera, neprevaziđeno nesposobnih i polupismenih kadrova, prijatelja i kumova, nastavka pogubne Dinkićeve politike subvencionisanja i pretvaranja Srbije u zemlju jeftine radne snage, ekonomske kontrole medija i medijskog mraka i rasprodaje državne imovine“, dodaje Radulović.

Kao primer nedostatka rešenja, on navodi da je premijer nakon protivustavnog smanjenja penzija za 22 i 25 odsto, za kraj godine najavio povećanje penzija za jedan do dva odsto. „U međuvremenu je povećao cenu struje za 12,5 odsto što je više nego dovoljno i da penzioneri sami sebi plate to povećanje. Najgore će proći naravno najsiromašniji. Njima će se penzije povećati za između 150 i 300 dinara, dok će im račun za struju već od avgusta biti veći za 400 dinara mesečno. To je Vučićeva „Feketić“ ekonomska politika“, ističe Radulović.

On najavljuje da pokret Dosta je bilo već od danas ulazi u kampanju, koja između ostalog, treba da spreči da Srbija postane zemlja jeftine radne snage.

„Cilj i smisao svih Vučićevih odluka i poteza, od početka njegove vladavine do danas, jeste što duže održanje na vlasti, povećanje njegove moći i bogatstva, kao i zaštita poslovnih interesa njegove porodice, kumova, prijatelja, finansijera i stranke. Kako je planirao ovo mizerno „povećanje“ penzija za kraj godine, može se očekivati da će učiniti sve, bez obzira da li će time prekršiti izborne zakone i Ustav, da do izbora i dođe krajem godine, kako bi izašlo što manje ljudi na izbore i kako bi mogao da po ko zna koji put obmane građane da pomisle da se situacija popravlja“, smatra Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari