Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da su ovi izbori važni, jer potvrđuju demokratske kapacitete naše zemlje.


– Danas je veoma značajan dan za Srbiju i za narednih pet godina ove zemlje, a može se reći i za narednu deceniju, zato što se još jednom potvrđuje kojim putem Srbija ide dalje i kakav je karakter ove zemlje u vremenu koje je ispred nas – rekao je Tadić novinarima nakon što je u pratnji porodice glasao na biračkom mestu u beogradskoj opštini Stari grad.

Prema njegovim rečima, „danas ceo svet gleda u Srbiju i njene demokratske kapacitete“. „Želimo da ovi izbori proteknu u redu, da ne padne nijedna senka na njihov rezultat, na način na koji se odvijaju, na proceduru. Svih prethodnih godina, nakon petog oktobra, uvek smo potvrđivali demokratski karakter ovog društva. Ovo je važan dan zato što predstavlja još jednu priliku da potvrdimo taj demokratski karakter i prilika da potvrdimo orijentaciju zemlje prema našoj zajedničkoj evropskoj civilizaciji i vrednostima“, ukazao je lider DS.

Tadić je istakao da je vrlo optimističan pred izbore i da na njih izlazi sa velikom energijom, dodajući da je dao sve od sebe da oni proteknu u najboljem mogućem redu. On je ocenio da je veoma bitno da građani izađu na izbore u što većem broju kako bi potvrdili demokratski karakter i kapacitet društva. „Moja je građanska želja da ceo svet danas bude obavešten o tome da su ljudi u Srbiji izašli na izbore i pokazali šta su njihova volja i htenje u narednom periodu“, poručio je on.

Tadić je istakao da „svi znaju da u Srbiji nije bilo spornih radnji u prvom krugu predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari