Lider naprednjaka Aleksandar Vučić pozvao je lidera DS Borisa Tadića da kaže „koji je tajkun uticao na SNS i njega lično ili da se javno izvini“. „Ako ga ne bude stid da navede to ime, ja neću biti u Vladi Srbije, niti će to biti iko iz SNS. Tadić je stvarao tajkune i napravio najmoćnije tajkune od potpredsednika DS“, rekao je Vučić novinarima posle razgovora s delegacijom URS o formiranju nove vlade.

Vučić je pozvao Tadića da precizira ko od tajkuna ima „makar i najmanji uticaj na politiku SNS“. Lider URS Mlađan Dinkić, s druge strane, ocenio je da je Tadićeva izjava da se za vreme njegove vlasti nijedan tajkun nije obogatio „u najmanju ruku smešna“.

Dinkić je povodom tvrdnji predsednika DS da „URS ima značajno iskustvo u kreiranju budžetskog deficita i rušenju prethodne vlade“, podsetio da je od 2004. do 2006. bio ministar finansija, istakavši da je tada „Srbija imala suficit od dva odsto, za razliku od Tadićevog premijera i ministra Mirka Cvetkovića, koji je napravio deficit od sedam odsto BDP“. „Ako je neko oborio Tadića, onda sam to ja“, istakao je predsednik URS.

Prema rečima Vučića i Dinkića, na sastanku je postignuta saglasnost o „osnovnim principima buduće vlade, a to je dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU, žestoka borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i oko ključnih ekonomskih mera“.

Veliki deo koalicionog sporazuma je pripremljen i ima osam segmenata – državna politika, ekonomska i socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, reforma državne uprave, departizacija, decentralizacija i sloboda medija. 

Partibrejker

– I ovom čoveku (Vučiću) sam govorio sve u lice. I Tadiću i Koštunici. Svakom čoveku mogu da kažem sve u lice. Znate onu pesmu Partibrejkersa „biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj“. Ko nije razumeo Caneta, taj nije razumeo društvo – poručio je Dinkić odgovarajući na pitanje novinara o primedbama da nije „timski igrač“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari