Dragan Todorović, bivši potpredsednik i još uvek aktuelni član Srpske radikalne stranke, ovih dana je s grupom istomišljenika osnovao udruženje građana „Istočna alternativa“, saznaje Danas. Udruženje je već registrovano, izabrano je i rukovodstvo, a za četvrtak planiraju i zvaničnu promociju u beogradskom Medija centru.


Pored Todorovića, do raspisivanja majskih izbora drugog čoveka stranke, članovi „Istočne alternative“ su još neki viđeniji radikali i bivši poslanici Boris Aleksić, dr Paja Momčilov, Branimir Đokić, Milorad Buha i Ratko Ličina, odnosno svi oni, kako navode izvori Danasa, koji su nezadovoljni politikom koju u SRS sprovode Nemanja Šarović i Vjerica Radeta. Oni neće, saznajemo, do izricanja presude Vojislavu Šešelju napuštati SRS, ali prekretnica za njihovo dalje delovanje biće lokalni izbori u Zemunu, koji će biti održani maja naredne godine.

„Istočna alternativa će nastupiti na izborima u Zemunu i, ukoliko dobro prođe, sledeći planirani korak je prerastanje udruženja građana u političku stranku”, kaže izvor Danasa.

Na naše pitanje kako je reagovao Vojislav Šešelj na najnoviji potez dojučerašnjih najbližih saradnika, izvor Danasa kaže da za sada nema nikakve reakcije iz Sheveningena, što ne znači da ona neće uslediti u narednim danima kada osnivanje udruženja i medijski bude ozvaničeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari