Saša Milošević (SNS), koji je od decembra prošle godine po nalogu vrha stranke dva puta obećavao da će podneti ostavku, od juče nije gradonačelnik Užica.

To su, na osnovu njegove ostavke, koju je podneo 24. jula i po nalogu Vlade zbog, kako je to nedavno obrazložio ministar odbrane Bratislav Gašić, neodgovornog odnosa prema građanima koje je izazvalo nove probleme u vodosnabdevanju Uživa, konstatovali odbornici tokom jučerašnje sednice Skupštine grada.

Njegovim razrešenjem prestali su i mandati zameniku gradonačelnika Vidoju Drndareviću (SPS), kao i kompletnom Gradskom veću od 11 članova vladajuće koalicije (SNS, SPS-PUPS-JS, NS, DSS i URS), uspostavljene krajem 2012, nakon „prekomponovanja“ lokalne vlasti, koju su do tada predvodili DS i SPS. Do izbora novog gradonačelnika, tu funkciju će obavljati Vidoje Drndarević, a Gradsko veće nastavlja da radi do izbora novog sastava gradske „vlade“.

Milošević, koji je bio gradonačelnik od 29. novembra 2012, nije prisustvovao jučerašnjoj sednici, što su mu opozicioni odbornici DS zamerili, poručivši da je njegova ostavka, za koju je naveo da je podnosi iz „moralnih razloga“, dokaz da Užice „nikada nije imalo goru vlast“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari