Mi želimo dobre odnose, srpski brod sigurno plovi i tako će da nastavi bez obzira na sve što se dešava oko nas, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić komentarišući neke poruke iz regiona.


Neka svako radi svoj posao, a mi ćemo da brinemo o Srbiji ne ugrožavajući bilo koga i verujem da ćemo u tome imati uspeha, rekao je Vučić u Vladičinom Hanu.

On je istakao da Srbija puno energije ulažem u mir i stabilnost u regionu, ali kao da se nešto dogodilo, svi žele da svoje političke pozicije čuvaju tako što će da budu protiv nekog.

Mi to ne želimo i ja nisam ovde govorio o prošlim vremenima već o budućnosti, otvaranju fabrika i radih mesta, rekao je Vučić, koji je u Vladičinom Hanu obišao nove proizvodne pogone.

Govoreći o srpskom zakonu o kažnjavaju za ratne zločine, čija se nadležnost za područje bivše Jugoslavije osporava iz Hrvatske, Vučić je podsetio da je on usvojen 2003. godine, a ne juče ili prekjuče, i da su na osnovu njega naši organi uhapsili odgovorne za zločine na Ovačari i u Srebenici.

Na pitanje šta misli o nekim izjavama iz Hrvatske i o izjavama predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, Vučić je rekao da „svako bira svoj rečnik i način na koji se obraća svom i drugim narodima“.

Veoma poštujem narode u okruženju, ali najviše volim Srbiju, brinem o interesu našeg naroda i ne mislim da je naš interes vraćanje u prošlost i sukobi sa bilo kim, kazao je Vučić.

On je istakao da je naš posao da brimeno o budućnosti, a ne da držimo pridike, jer se držanjem pridika ne podižu fabrike.

Kometarišući svoju posetu aerodrumu Batajnica, Vučić je rekao da se Srbija ne sprema ni za kakav sukob i nikom ne preti, ali je posao Vlade da građani budu bezbedni.

Povodom inauguracije Hašima Tačija za predsednika Kosova, Vučić je rekao da je Tači do juče bio predsednik vlade u Prištini sa mnogo većim ovlaštenjima od onih koje će sada imati, zbog čega ne vidi da će se bilo šta promeniti u međusobnim odnosima.

Nadam se da će oni rešiti svoje unutrašnje odnose da bismo mogli da razgovaramo i da rešavamo probleme koji postoje, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše medijske napise da je Ivica Dačić navodno rekao da će ga „Vučić na kolenima moliti da uđe u Vladu“, premijer Srbije je rekao da ne zna da li je predsednik SPS to zaista kazao i istakao da u svakom slučaju nikoga ni za šta neće moliti.

Neću sigurno moliti da bih bio u fotelji, taj film nećete gledati, rekao je Vučić.

Vučić je u Vladičinom Hanu obišao novi pogona za skladištenje koncentrata fabrike Nektar i fabriku proizvoda na bazi biljnih masti i obranog mleka u prahu Belanova 2014, pokrenuo je prvu rekonstruisanu mašinu za proizvodnju alu-čelične užadi za dalekovode u fabrici Smelting d.o.o. i otvorio fabriku Teklas automotiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari