Vladičin Han

„Boban fest“ 28. avgusta premijerno

Majstor trube Boban Marković (53) u rodnom Vladičinom Hanu ove godine po prvi put organizuje Muzički festival „Boban fest“, koji će biti održan 28. avgusta na bini u Sportsko-rekreacionom centru „Kunjak“.

Vranje: Unajmljenim autobusima i iz Severne Makedonije na miting

Usporen i redukovan saobraćaj na lokalnim linijama, prazni hodnici u javnim službama gradske uprave, manji broj medicinskog osoblja u Zdravstvenom centru u Vranju, obustavljena proizvodnja u Jumku i Simpu, slika je današnjeg dana u Vranju.

Oprezno kroz Grdeličku klisuru

Sneg koji duže od dvadeset sati sa manjim prekidima pada na širem području juga centralne Srbije usporio je saobraćaj na magistralnom pravcu Kordora 10 od Niša ka granici sa Makedonijom.

Mihajlović: Najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru završen

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je danas sa novinarima obišla celu trasu autoputa od Grdelice do Vladičinog Hana, izjavila je da je najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru završen i da je najvažnije da sve bude sigurno i bezbedno kako bi put bio pušten u saobraćaj.

Most Vrla osvetljen u plavo

Najviši most na Koridoru 10 „Vrla“ kod Vladičinog Hana večeras je osvetljen u plavu boju, čime su se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Koridori Srbije priključili akciji obeležavanja Svetskog dana deteta, 20. novembra.

„Nektar“ zakupio 135 hektara

Na poziv za javno nadmetanje za izdavanje zemljišta pod zakup nekadašnjih plantažnih voćnjaka PK Delišes u opštini Vladičin Han javilo se više srpskih kompanija i preduzeća koje su po vrlo povoljnoj zakupnoj ceni dobili na korišćenje zemljište od pet do 20 godina.

Dobili asfaltnu bazu i 50 novih radnih mesta

Uz investiciju od 1,5 miliona evra koji je uložila kompanija Integral inženjering iz Banjaluke, u okolini Vladičinog Hana otvorena je asfaltna baza kapaciteta 180 tona na sat uz zapošljavanje od 50 do 100 radnika u zavisnosti od obima posla.

Tužilaštvo: Cvetnovićeva vikendica namerno zapaljena

Zamenik tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu Dragan Nikolić rekao je danas FoNetu da je „prema prvim indicijama“ vikendica gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića na Vlasinskom jezeru namerno zapaljena.

Cilj je da posao dobije 1.500 radnika

U prisustvu predstavnika turske kompanije Teklas, ministara Rasima LJajića i Zorane Mihajlović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u industrijskoj zoni u Vladičinom Hanu položio kamen temeljac za još jednu fabriku ovog proizvođača gumenih delova za automobilsku industriju.

Vučić: Opozicija neće pobediti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne bavi raskolom u opoziciji, jer kako je objasnio, bili oni zajedno ili rastavljeno – rezultat im je isti, pošto o vlasti u Srbiji odlučuju građani na izborima, a ne oni i strani ambasadori.

Vučić: Ulaganje u Pčinjski okrug

Država će još mnogo toga uraditi da bi ljudi ostali da žive na jugu Srbije – to je strateško opredeljenje i više neće važiti poslovica „Što južnije to tužnije“, izjavio je danas u Vladičinom Hanu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PrvaPoslednja