Vanredna situacija na teritoriji opštine Vladičin Han zbog obilne kiše 1Foto: MUP (Arhiva)

Na teritoriji opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina na celoj teritoriji opštine.

Pripadnici Vatrogasno-spasiličakih jedinica Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a tokom tih akcija je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koji su koristili dve pumpe, saopštio je MUP, prenosi RTS.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na ispumpavanju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije.

Od juče, od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su ukupno devet osoba – tri u Užicu, pet u Novom Pazaru, jednu u Vranju.

Bili su angažovani i na 56 akcija ispumpavanja vode – 17 u Novom Pazaru, 19 u Šapcu, dva u Užicu, 11 u Vranju, jednom u Sokobanji, dva u Kraljevu, dva u Pančevu, jednom u Pirotu i jednom u Čačku.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP su bili angažovani i na pet intervencija uklanjanja palih stabala – jednoj u Somboru, dve u Baču, jednoj u Beočinu i jednoj u Novom Sadu.

Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari