Istražni postupak protiv vaspitačice iz vrtića "Pčelica" u Vladičinom Hanu zbog smrti petogodišnjeg dečaka 1 Foto: V. Ristić / Danas

„Kompletiranjem dokumentacije završen je predistražni postupak o smrti petogodišnjeg dečaka D.Đ nakon čega će u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu biti saslušana vaspitačica iz Predškolske ustanove „Pčelica“, na okolnosti koje su utvrđene u dosadašnjem postupku vezano za ovaj nesrećni slučaj“, potvrdio je za Danas Dragan Nikolić iz tužilaštva u ovom gradu.

Nikolić navodi da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva stigao obdukcioni nalaz preminulog dečaka koji su uradili lekari sa Instituta za sudsku medicinu u Nišu, kao i da je u spisima predmeta i nalaz Zdravstvene i Prosvetne inspekcije čiji inspektori su uradili vanredni stručni nalaz.

– Tužilaštvo je pribavilo i video snimke sa kamera koje se nalaze u vrtiću predškolske ustanove, na dan kada je D.Đ. nakon što je progutao predmet dobio gušenje i upao u komu. Iskaze su dali i lekari hitne pomoći, kao i drugo osoblje koje je toga dana bilo u vrtiću – kaže tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu.

On nije mogao da precizira kada će biti saslušana vaspitačica iz ove ustanove, ali je rekao da će tek nakon saslušanja tužilaštvo doneti odluku o eventualnom podizanju optužnice protiv ove osobe.

Istražni postupak protiv vaspitačice iz vrtića "Pčelica" u Vladičinom Hanu zbog smrti petogodišnjeg dečaka 2
Tužilac Dragan Nikolić Foto: Vranje News

Neposredno nakon što je dečak preminuo u Kliničkom centru u Nišu, gde su mu lekari izvadili predmet koji je progutao, vaspitačica Predškolske ustanove „Pčelica“ u Vladičinom Hanu po nalogu inspektora Prosvetne inspekcije je suspendovana sa posla.

Ovaj nesvakidašnji nesrećni slučaj desio se 27. decembra prošle godine, kada je petogodišnji D.Đ. navodno progutao žir koji se kao ukras nalazio na okićenoj novogodišnjoj jelci u jednoj od prostorija.

U javnosti su se pojavile tada spekulacije da je navodno drugo dete ubacilo u usta dečaku predmet dok je on spavao u predviđeno vreme u vrtiću.

– Ne želim da se u ovoj fazi postupka bavim nikakvim spekulacijama, već samo onim što smo do sada prikupili u predistražnom postupku. Razumem interesovanje javnosti, ali dok ne budemo saslušali osobu koja je tada bila na svom radnom mestu zadužena za brigu o deci pa i o D.Đ. ne mogu davati nikakve procene – navodi Nikolić za Danas.

Ono što se desilo u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Vladičinom Hanu, nesrećni je slučaj bez presedana, koji je uznemirio javnost u ovom gradu, pogotovu što se sve desilo samo nekoliko dana nakon što je vrtić otvoren nakon opsežne rekonstrukcije. Tim povodom bila je proglašena dvodneva žalost u ovoj opštini Pčinjskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari