Incident u Vrtiću "Pčelica" u Vladičinom Hanu: Četvorogodišnji dečak zadobio lakše povrede 1 Foto: V. Ristić / Danas

„Četvrogodišnji dečak koji je boravio u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Vladičinom Hanu usled pada zadobio je lakše telesne povrede, a policija i prosvetna inspekcija prikupljaju dodatne informacije o ovom incidentu“, potvrdio je za Danas Dragan Nikolić tužilac u OJT u Vladičinom Hanu.

Nikolić je za Danas rekao da je do „incidenta došlo u utorak u prepodnevnim satima, a da su nadležni organi odmah reagovali i da je pokrenuto prikupljanje izjava od zaposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi u kojoj je došlo do povređevanja deteta“.

„Više informacija moći ću da vam dam nakon što svoje izjave daju dežurne vaspitačice i druga lica koja su u to vreme bila u vrtiću“, rekao je on za Danas.

U ovoj predškolskoj ustanovi krajem prošle godine desio se težak incident u kome je nakon što je progutao „žir sa novogodišnje jelke“, u Kliničkom centru u Nišu preminuo Đ. D. (5) od posledica gušenja.

Vaspitačica koja je bila dežurna u smeni je suspendovana i ona je nedavno u okviru istražnog postupka saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Tužilac Nikolić, vezano za predmet sa smrtnim ishodom kaže da će u narednom periodu biti saslušani roditelji nastradalog dečaka, kao i direktorica i drugi zaposleni u ovoj ustanovi i da je još uvek rano govoriti o „eventualnoj krivičnoj odgovornosti“.

Roditelji dece koja borave u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Vladičinom Hanu sa kojima je razgovarao novinar Danasa, očekuju da će lokalna samouprava u ovom gradu „pokrenuti mehanizme da se spreče incidenti u ovoj ustanovi i da se deca osećaju bezbedno“.

„Prvi korak bi bio moralne prirode da direktorica podnese ostavku, a ukoliko se to ne desi tražićemo da je smeni predsednik Opštine Goran Mladenović“, kaže majka jednog od dečaka koji je u grupi sa mališanom koji se povredio.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari