Danas saznaje: Vanredni lokalni izbori u decembru u Vranju, Vladičinom Hanu, Trgovištu i Vranjskoj Banji 1Vučić sada veruje u jug.Foto:V.R./ Danas

Po nalogu partijske centrale SNS danas su ostavke podneli gradonačelnik Vranja i predsednici opština Vladičin Han, Trgovište i Vranjska Banja, gde će u decembru biti održani vanredni lokalni izbori, zajedno sa parlamentarnim, potvrđeno je Danasu iz više izvora naprednjaka u Pčinjskom okrugu.

Danas, prema stavu partijske centrale, ostavke je trebalo da podnesu gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, predsednici opština Vladičin Han Goran Mladenović, opštine Trgovište Nenad Krstić i  gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, što znači da će u ovim lokalnim samoupravama biti održani u decembru vanredni lokalni izbori, zajedno sa parlamentarnim.

Kako je Danasu potvrdio visoki funkcioner SNS-a u Gradskom odboru u Vranju, ova odluka je „kasno sinoć dostavljena iz partijske centrale „.

„Računamo da ćemo ovde lako još jednom pobediti, i zato se i održavaju vanredni lokalni izbori u svim opštinama juga Srbije gde imamo apsolutnu vlast“, rekao je za Danas izvor naprednjaka iz Gradskog odbora SNS.

Kako je izvor Danasa rekao iz centrale naprednjaka poručuju da se „očekuje se međusobna solidarnost i pomoć u predizbornoj kampanji, jer će opozicija koristiti sva sredstva u borbi za glasove“.

U sedam opština Pčinjskog okruga SNS je na vlasti u Vranju, Vladičinom Hanu i Trgovištu, dok su socijalisti na vlasti u Surdulici, a grupa građana bliska SNS-u u Bosilegradu, dok albanske partije vrše vlast u Bujanovcu i Preševu.

Tokom popodneva novinar Danasa nije mogao da dobije komentar ni jednog od predesdnika opština koji su po nalogu iz Beograda podneli ostavke na funkcije predsednika opština, kao ni od gradonačelnika Vranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari