Zelenović: Sve je bilo u direktnom prenosu 1Foto Glas Podrinja

Posle incidenta kojim je u četvrtak prekinuta sednica parlamenta u Šapcu, da bi kasnije bila nastavljena i izabrano opštinsko rukovodstvo, u petak su se oglasili vinovnici prekida – šabački naprednjaci. Oni u saopštenju navode da je notorna laž da je bilo koji odbornik i član SNS bacao kutije po sali i ponašao se neprimereno i ističu da su zgroženi medijskom hajkom koja se vodi protiv SNS u Skupštini grada Šapca.

Dodaje se da se koalicioni partneri Nebojše Zelenovića na čelu sa Sofronijem Čonjagićem ponašaju neprimereno i politički nekorektno, da ne poštuju procedure, kao i da je Čonjagić nasilnim putem pokušao da sprovede sopstvene interese, u isto vreme izazivajući potpuni haos u sali. Naprednjaci tvrde i da je lokalni medij pod kontrolom Zelenovića montirao snimak vezan za događaj u Šapcu dok su ga ostali mediji preneli. Dodaju i da će objaviti nemontirani materijal, kao i da će nastaviti da se svim legitimnim putevima bori protiv „katastrofalne politike i pljačke koju sprovodi Nebojša Zelenović i njegovi koalicioni partneri“.

Saopštenje o događanjima na sednici izdali su i čelnici vladajuće koalicije Nebojša Zelenović i Nemanja Pajić. Oni navode da su fizičkim napadom odbornici SNS prekinuli sprovođenje izborne volje građana. Odbornici SNS ne žele da prihvate izborni poraz i ne razumeju da su građani velikom većinom odlučili ko je pobedio na ovim izborima. Demokratija je pre svega poštovanje zakona i procedura, zato je ovo fizičko nasilje SNS-a napad na demokratiju u našem gradu. Članovi SNS u Gradskoj izbornoj komisiji glasali su za proglašenje izbornih rezultata na lokalnim izborima, i danima posle isticanja svih rokova podneli su prigovore na rezultate izbora.

GIK je sve te prigovore odbacila jer su podneti sa dva, pet ili šest dana zakašnjenja, navedeno je u saopštenju čelnika koalicija „Šabac je naš“ i „Pobeda za Šabac“. U svemu ovome fotografije, TV snimci kao i brojni gledaoci koji su pratili direktan prenos RTV Šabac i RTV As mogu da posvedoče da je bilo fizičkog napada i da su glasačke kutije grubo sklonjene, navodi se u saopštenju.

Niš: Ponovo glasanje u opštini Medijana

– Na ponovljenim opštinskim izborima u gradskoj opštini Medijana, inače najvećoj od pet gradskih opština u Nišu, danas (subota) moći će da glasa više od 81.000 građana. Izbori u Medijani se ponavljaju jer je Upravni sud poništio opštinske izbore održane 24. aprila zbog administrativne greške u nazivu Ruske stranke, koja je na listi koju je prihvatila Izborna komisija u nazivu imala ime Miroslava Milosavljevića, dok je na glasačkom listiću pisao samo naziv stranke. Niš je rekorder među gradovima u Srbiji po broju građana koji glasaju, odnosno mogli su da glasaju na ponovljenim izborima, pošto je ono bilo ponovljeno za čak polovinu upisanih birača, odnosno za oko 117.000 od 234.000 birača, na različitim izbornim nivoima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari