Živković: Spomenik Đinđiću već u mojoj kancelariji 1Foto: Stanislav Milojković

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je pre nekoliko dana da će biti podignut spomenik Zoranu Đinđiću na 15. godišnjicu njegovog ubistva, odnosno 2018. godine na Studentskom trgu u Beogradu. Pitali smo predstavnike drugih političkih partija kako komentarišu takvu najavu predsednika naprednjaka.

Čedomir Jovanović

lider Liberalno-demokratske partije

Zoran Đinđić je jedini pozitivan orijentir našeg društva u kojem ljudi pronalaze motivaciju u borbi za večitu ideju moderne evropske Srbije. Ta Zoranova simbolika nas obavezuje na pažljiv odnos u kom ne sme biti ni dnevne politike ni strančarenja. Ideja o podizanja spomenika Zoranu Đinđiću mora biti šira od bilo koje stranke, i od vlasti i od opozicije, ona treba da bude izraz poštovanja našeg društva koje i na taj način želi da ispolji svoj stav o svemu onome što predstavlja Zoran Đinđić.

Gordana Čomić

zamenica predsednika DS

Sto spomenika ne može današnje naprdnjake oprati od zla koje su ponosno činili, od ruganja komemoraciji ubijenom predsedniku Vlade Srbije i sećanja na mržnju kojom su polivali svaki pokušaj obeležavanja smrti Zorana Đinđića. Da imaju časti, kao što nemaju morala, svaki dan bi mu posvetili rečenicu dubokog izvinjenja.

Dijana Vukomanović

predsednica Izvršnog odbora SPS

Nije ključno pitanje ko će da podigne spomenik Zoranu Đinđiću. Ključna je nada da će to biti poslednji spomenik nekom srpskom vladaru koji je ubijen u atentatu. Tu crnu nit u srpskoj istoriji moraju jednom zauvek da presečemo.

Zoran Živković

predsednik Nove stranke

Spomenik Zoranu Đinđiću već postoji – u mojoj kancelariji. Uradio ga je srpski umetnik iz Čikaga, Boban Ilić. Platio sam troškove prevoze iz Amerike, ali je neka komisija u vreme kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik donela odluku da se taj spomenik u to vreme ne postavlja. I sada taj spomenik stoji u našim stranačkim prostorijama. Najava Aleksandra Vučića da će podići spomenik Zoranu Đinđiću je njegov način da opere nečistu savest. On se javno i glasno radovao ubistvu Đinđiću. Prelepljivao je tablu ulice Zorana Đinđića sa imenom Ratka Mladića. Zaista je to sve degutantno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari