Kada su vaterpolisti Srbije u pitanju razlika u klasi oseća se i u duelima sa reprezentacijama koje spadaju u sam vrh najboljih selekcija na svetu, što se najbolje videlo na uvertiri 32. Evropskog prvenstva u Kombank areni kada su Živko Gocić i saigrači preslišali Hrvatsku (13:6). Sinoćnji rival u drugom kolu nije bio dostojan ni poštenog sparingovanja, ali su poslednji dvostruki uzastopni prvaci Evrope kao dobri domaćini angažovanom igrom ispoštovali kolege sa Malte pobedivši sa ubedljivih 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0). Naredni rival u četvrtak, ujedno i poslednji u grupi, biće im selekcija Francuske, koja je u drugom kolu deklasirana od Hrvatske (20:5).

Strelci za Srbiju bili su Slobodan Nikić, koji je upisao pet pogodaka, Dušan Mandić i Andrija Prlainović dali su po tri gola, Filip Filipović, Živko Gocić i Duško Pijetlovi bili su precizni dva puta, dok su Miloš Ćuk, Milan Aleksić i Sava Ranđelović jedanput zatresli mrežu Malte.

– Za njih je velika stvar samo učešće na Evropskom prvenstvu. Njihova Letnja liga je sve popularnija i sve više naših igrača leti igra na Malti. Oni obožavaju vaterpolo i zaista su zaslužili da se nađu na kontinentalnom šampionatu. Razlika u klasi je bila velika, mi se okrećemo narednom rivalu Francuskoj, koja je znatno kvalitetnija i čiju ćemo igru podrobnije analizirati – približio je Andrija Prlainović koliko je vaterpolo popularan na Malti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari