Trofej kao nagrada i spas 1Foto: Starsport

Prvenstvo je rešeno pre sedam dana, ostalo je da se sazna ko će podići trofej Kupa Srbije. Sutra će u Gornjem Milanovcu od 19 časova o osvajaču najmasovnijeg takmičenja u Srbiji odlučivati prvotimci Partizana i Javora. Crno-beli koji su sve kredite potrošili ove sezone nemaju alibi pred utakmicu godine budući da bi eventualnim osvajanjem kupa znatno ublažili zle glasine o učinku ekipe, a ujedno i krunisali dobre partije koje pružaju ovog proleća od kad ih je preuzeo Ivan Tomić.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Javor je nedavno prebrinuo veliku brigu o opstanku u Superligi, dvema vezanim pobedama protiv OFK Beograda i Novog Pazara izabranici trenera Mladena Dodića bacili su sve karte na osvajanje kupa. Eliminacijom Čukaričkog, Vojvodine i Borca u prethodnim rundama ovog takmičenja, ivanjički superligaš je dao sebi za pravo da se nada prvom trofeju u 104 godine dugoj istoriji kluba i izlasku na evropsku scenu.

Koliki značaj osvajanju Kupa Srbije pridaju u taboru crno-belih svedoči nedavna partija protiv Voždovca u Humskoj. U poslednjem meču pred sutrašnji okršaj sa Javorom u velikom finalu, Tomićevi prvotimci su izgledali odsutno veći deo meča, glavama su već bili naštelovani na sredu uveče i utakmicu sa Ivanjičanima. Trener Partizana je to najavio u uvodu susreta, ponovio posle meča, a pred borbu za jedini trofej ove sezone mladi stručnjak je naveo šta pobeda protiv Javora donosi njegovom timu.

– Trofej u ovom takmičenju je prioritet od mog dolaska na ovu funkciju. Poštujem Javor i iskusnijeg kolegu Dodića, koji je dugo u srpskom fudbalu i već je igrao finale kupa. Prihvatamo ulogu favorita, ali nismo prepotentni i arogantni. Imamo mladi tim koji je već naviknut na očekivanja javnosti i navijača, pa se nadam da će njihova mladost biti naš adut u sredu – izjavio je Tomić ponovivši da bi osvajanje ovog trofeja sigurno popravilo utisak o ovosezonskom učinku crno-belih.

Trener Javora Mladen Dodić, koji je pre dve godine vodeći ekipu Jagodine izgubio u finalu kupa od Vojvodine, sada ima priliku da sa novim-starim timom načini korak više. Bivši trener Novog Pazara i mlade reprezentacije Srbije naglašava istorijsku šansu u kojoj se nalazi njegov klub koristeći priliku da s obzirom na blizinu Ivanjice i Gornjeg Milanovca pozove pristalice svog tima da u što većem broju dođu na stadion.

– Partizanu prepuštamo ulogu favorita, ali to ne znači da ćemo se predati. Svesni smo da moramo da pružimo najbolju partiju ukoliko želimo da pobedimo. Nadamo se dobrom ishodu, da nismo verovali u sebe ne bismo došli do finala. Voleo bih da zbog blizine dva grada dođe što više naših navijača i podrže nas u istorijskom trenutku jer je pitanje kada će se nešto slično opet desiti – rekao je Dodić.

Milović: Dragoceni saveti Tomića

– Meni je čast bila da igram za Partizan. Te sezone sam došao sa pozajmice iz Obilića, Ivan se vratio iz inostranstva. Imali smo moćan tim. Dobijao sam od njega i ostalih iskusnih prave saveta. Ivana nikada nisam mogao da pobedim u tenisu, ali šta da se radi.

Brašanac: Uvek teško protiv Javora

– Srećan sam što ću biti deo finala kupa. On je uz večiti derbi najveća utakmica našeg fudbala, pa ćemo u sredu ući motivisano u nameri da na pravi način okončamo ovu turbulentnu sezonu. Poznajemo Javor, bilo nam je teško protiv njih u oba ovosezonska meča, ali se nadam osvajanju trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari