– Finale je izostalo, borba za medalju još uvek traje. Stali su “orlovi” u predvorju borbe za šampiona Evrope, a večerašnjim duelom protiv Kazahstana imaće priliku da pobedom i osvajanjem trećeg mesta još jednom obraduju publiku i uđu u istoriju kao prva generacija srpskih futsalera na čijim će grudima sijati odličje sa kontinentalnog prvenstva.

Ni Kocićeva majstorija ni Simićeva prisebnost nisu bili dovoljni da se napravi završni korak kome su se Kovačevićevi puleni nadali. Trenutak nepažnje u prvom produžetku utakmice sa Rusijom koštao je našu reprezentaciju velikog finala, ali priliku za popravni imaće već u meču protiv Kazahstana posle koga će se znati da li će oko vrata Perića i saigrača sijati bronza.

Selektor Aca Kovačević pohvalio je Kazahstance navodeći da će “orlovi” u današnjem meču biti u prednosti zbog odsustva vodećih igrača našeg rivala.

– Kazahstan je selekcija za svaki respekt, ključni igrač Leo neće igrati zbog kartona, dok im je kapiten povređen. Ipak, to ništa ne mora da znači. Učinićemo sve da se bronzanom medaljom oprostimo od naše publike – najavio je selektor Srbije da je će njegovi izabranici pokušati da još jednom obraduju navijače i osvoje medalju.

Obazriv je naš selektor i na specifičan stil ekipe koja je prilično namučila Špance u polufinalu.

– Povešćemo računa o tome, ali Leo im je bio glavni u takvoj igri. Aksentijević je često u Kazahstanu imao priliku da se susreće sa takvim stilom i sa njim ćemo se dogovoriti oko sitnih detalja – naveo je Kovačević da ga neće iznenaditi kazahstanska igra u polju sa šest igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari