– Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču 2016. godine, u derbiju 18. kola ABA lige – u Pioniru je slavila Cedevita sa 80:79.

Veoma zanimljiv meč sa mnogo preokreta gosti su dobili zahvaljujući trojkama u samom finišu utakmice. U poslednjem napadu debitant u crvenobelom dresu Tarens Kinzi je pokušao da iz trka poentira za pobedu, ali nije pogodio iz teške pozicije i gosti su slavili. Cedevita sada ima skor 15-3, dve pobede više od Zvezde i bolji međusobni odnos, pa će crveno-beli teško do pozicije dva ili jedan do kraja regularnog toka sezone.

Kvinsi Miler imao je 19 poena i 11 skokova, Cirbes je dodao 17 poena, a Štimac 14 uz 7 skokova. Tarens Kinzi je na debiju imao 8 poena (3-7), 3 skoka i 2 asistencije. Na drugoj strani, Bilan je imao 19 poena, a Pulen je bio igrač utakmice sa 24 poena i 3 asistencije.

Košarkaši Partizana pretrpeli su neočekivano ubedljiv poraz od Sutjeske u Nikšuiću u poslednjoj utakmici 18. kola ABA lige. Ekipa Petra Božića poražena je u derbiju začelja sa 82:71, pa sada sa Igokeom i Sutjeskom deli poslednje mesto na tabeli sa skorom 6-12.

Od početka pa do kraja utakmice crno-beli su igrali izuzetno loše, dobar period imali su samo početkom druge deonice kada su vezali sedam poena i smanjili na 18:17, a domaćin je furioznom serijom 29-8 do kraja poluvremena definitivno prelomio meč.

Džons je sa 20 poena bio najefikasniji u poraženoj ekipi, Vilson je ubacio 12, Murić 11, a Cvetković 10 poena. Kod pobednika je briljirao Vranješ sa 27 poena i 12 skokova, a pratili su ga Pavlićević sa 17 i Albijanić sa 10 poena



Tuča navijača Sutjeske i Partizana u Nikšiću

Utakmici između Sutjeske i Partizana, koja se igra od 21 čas, prethodila je tuča navijača dva kluba u Nikšiću.

Kako prenosepodgoričke „Vijesti“, navijači Sutjeske – ’Vojvode’ kamenicama i bakljama su gađali pristalice Partizana, posle čega je došlo do opšte tuče. Privedeno oko 30 navijača oba tima. Oduzet je veći broj noževa, šipki i palica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari