Večeras je na programu duel dve najkvalitetnije reprezentacije u grupi A prvenstva Evrope u futsalu. Domaća Srbija će u beogradskoj Kombank areni od 21 čas odigrati utakmicu protiv selekcije Portugala posle koje će biti jasno koja od dve reprezentacije odlazi u drugi krug sa prvog mesta.

Izabranicima Ace Kovačevića jedino pobeda odgovara kako bi uspeli u nameri da sa liderske pozicije nastave takmičenje. Obe ekipe su uspele da savladaju Sloveniju, ali je pogodak više koji su Portugalci postigli u pobedi nad poslednjim timom u našoj grupi (6:2) u odnosu na Srbiju koja je protiv “zmajčeka” slavila sa 5:1, omogućio Rikardinju i drugovima da i remijem u večerašnjem susretu kao prvoplasirana ekipa odu dalje.

Prednost “orlova” biće puna dvorana koja u neizvesnim utakmicama kao što je ova često ume na bude “jezičak na vagi” u korist domaće reprezentacije. Toga je svestan i selektor Kovačević koji najavljuje spektakl u Areni.

Mi smo prvu misiju ispunili na otvaranju, imali fenomenalnu promociju futsala, pred rekordnim brojem navijača. I protiv Portugalije Arena će biti krcata, kao i u meču nokaut faze. Idemo na pobedu u svakoj utakmici i večeras, a kasnije i u mogućem duelu sa Španijom. Nikoga se ne plašimo, verujemo u sebe, svesni da se razlika u futsalu stalno smanjuje, a uz podršku sa tribina može lako i da nestane – izjavio je strateg futsalera Srbije.

Kada je reč o protivniku Perića i saigrača u četvrtfinalu, pozicija sa koje će ekipe iz grupe B krenuti put druge fazezavisiće od današnjeg duela Španije i Ukrajine koji je na programu u 18:30. Kao i u našoj grupi, obe selekcije su pobedile Mađarsku tako da će večerašnji direktan okršaj odlučiti kako će izgledati redosled u grupi sa kojom se reprezentacija Srbije ukršta. Blagu prednost ima Ukrajina koja je protiv Mađara postigla gol više u odnosu na “crvenu furiju”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari