Crvena zvezda se uoči jubilarnog derbija osamila na vrhu tabele sa 29 bodova prednosti nad večitim rivalom, a klub sa “Marakane” je temelj za lidersku poziciju postavio upravo septembarskim trijumfom nad Partizanom. U pobedničkom raspoloženju i mislima ka “overenoj” tituli prvaka vodeći tim Superlige dočekuje okršaj sa večitim rivalom. Subotnji duel sa Partizanom za trenera crveno-belih Miodraga Božovića je utakmica kao i svaka druga, pa shodno tome priče o nedosuđenom penalu i podizanju tenzija u javnosti pred praznik srpskog fudbala za njega nemaju nikakvo pokriće.

– Vidim da se stvara atmosfera pobeda ili smrt, ali ovo je samo fudbal. Partizan ne osvaja prvenstvo ako pobedi. Uprkos stanju na tabeli treba biti oprezan. Oni su u prvom derbiju imali sjajne rezultate u Evropi, bili su u boljoj formi, pa smo mi dobili. Odlučiće mirnoća i ne treba sebi da stvaramo pritisak, jer čak i da izgubimo imaćemo 26 bodova prednosti. Kad osvojimo titulu niko se neće sećati derbija – podseća crnogorski stručnjak da je subotnja utakmica samo jedna u nizu superligaških izazova ovog proleća.

Posebne primedbe imao je trener koji je stekao slavu trenirajući brojne klubove u Rusiji na priče o nedosuđenom penalu za Partizan u “večitim derbijima”. Božović je na takvo raspoloženje u taboru ljutog rivala imao spreman odgovor.

– Priča se o tome kao da meč treba da počne penalom. Najbolje da se svi zagrlimo na centru dok oni izvedu penal, pa da onda krenemo da igramo. Nebitno mi je ko je šta pričao, to su sve dobri momci, ali smeta mi ta priča o penalu, to se sve radi da bi se omalovažili naši dosadašnji rezultati.Neki igrači koji sada igraju u Partizanu su našli da pričaju o tome šta je bilo pre 20 godina – rezigniran je Božović pred drugi “večiti derbi” u kojima vodi Zvezdu.



Partizan na Božovićevom skeneru

– Nemaju baš renoviran tim, jesu došli Luiz, Gogua i neki igrači iz omladinskog pogona, ali verujem da će igrati Stevanović, Božinov, Ilić, a tu je i Nemanja Mihajlović koga sam hteo da dovedem dok sam bio u Rostovu. Teško je prognozirati konačan ishod meča, ali je bolje kada ne izgubite – izjavio je Božović.


U Bugarskoj se čulo za penale

– Eto, Božinov stigao iz Bugarske i ne znam koliko zna o derbiju. Ne znam da li je stigao da čuje nešto o tome dok je slušao Cecu i Brenu, ali je tu da priča o jedanaestercima. Moramo da budemo jaki i da izdržimo sve te provokacije – nije ostao dužan bivši trener čačanskog Borca na priče o nedosuđenom penalu koje su kružile Beogradom prethodnih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari