Everton povredio ligamente kolena 1Foto: Aleksandar Koković/FoNet

Počevši od 150. večitog derbija Everton Luiz Gimaraeš Bilje pokazao je da će biti pravo osveženje, ali i oslonac u veznom redu Partizana. Nažalost, posle samo tri odigrane utakmice u crno-belom dresu, Brazilac, koji je zimus došao iz Sent Galena doživeo je povredu ligamenata kolena zbog koje će morati da pauzira najmanje dve nedelje.


Everton je na nedeljnom gostovanju Radničkom u Nišu doživeo veoma snažan sudar sa Radošem Bulatovićem, stamenim Crnogorcem u redovima tima koji sa dosta uspeha vodi Milan Rastavac. Tom prilikom omaleni vezista povredio je medijalni kolateralni ligament kolena zbog čega će morati da pauzira oko petnaest dana. Na neki način u Partizanu mogu da budu i zadovoljni krajnjim epilogom i konačnom dijagnozom, s obzirom da je opšte poznato kakve sve posledice može proizvesti udarac u pomenuti deo noge. Magnetna rezonanca pokazala je da sudar nije napravio ozbiljna oštećenja na ligamentu, ali će bivši igrač Ponte Prete, Palmeirasa, Regatasa, Lugana i Sent Galena morati da miruje neko vreme.

Promena u stručnom štabu

Radiša Ilić, koji je u prethodne četiri godine trenirao golmane, napustio je stručni štab Partizana iz privatnih razloga. Umesto njega golmane Bojana Šaranova, Filipa Kljajića, Marka Jovičića treniraće još jedan bivši čuvar mreže crno-belih Nemanja Jovšić, koji je do sada bio u stručnom štabu Igora Spasića u Teleoptiku.

 

Kup Srbije: Partizan na Spartak

U polufinalu Kupa Srbije sastaće se Javor i Borac, odnosno Partizan i Spartak. Umesto jednog, finalisti će se znati posle dva meča. Klub iz Ivanjice pokušaće da stigne do prvog finala u nacionalnom Kupu, Spartak i Borac do pehara, s obzirom na to da su obe ekipe već gubile utakmice za trofej, a Partizan da donekle spasi sezonu i da posle pet godina bude pobednik Kupa. Prve utakmice biće odigrane 16. marta u Beogradu i Ivanjici, dok se revanši igraju 20. aprila u Subotici i Čačku. U slučaju istovetnog nerešenog rezultata u oba meča, pobednik će se odrediti penalima. Finala utakmica Kupa Srbije biće odigrana 11. maja 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari