Posle mnogo peripetija s avionskim prevozom do Farskih ostrva fudbaleri Partizana dokopali su se nekako državice između Škotske i Islanda, gde bi večeras trebalo da dovrše eliminaciju domaćeg HB Toršavna i uhvate zalet za dvomeč s bugarskim Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli nisu briljirali u beogradskih 3:0, ali su toliko dominirali da bi sve sem prolaza u sledeći krug bilo prvorazredno iznenađenje, međutim, opreza nikada na odmet, pogotovo sve nekonkurentnijim srpskim klubovima.


HB TORŠAVN – PARTIZAN 20.00

Stadion: Gundadalur. Kapacitet: 5.000 mesta. Sudija: Dimitri Mečkarovski (Makedonija).

HB TORŠAVN: Gestson, Joh. Davidson, Aleks, Holm, Vatnsdal, Joensen, Benjaminsen, Jog. Davidson, Jensen, Edmudsen, Muritsen. Trener Hedin Askham.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Ilić, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Luka, Grbić, Lazović, Škuletić. Trener Marko Nikolić.

 

– Protivnik je pokazao da je čvrsta ekipa, a igrači moraju da vode računa o rejtingu našeg kluba i srpskog fudbala. Bez obzira na rezultat iz prvog meča i odnos snaga u tih 90 minuta, ne idemo na Farska ostrva kao na egzotičan izlet u severne krajeve. I u revanšu nas interesuje samo pobeda. Od prvog minuta ćemo se tako ponašati – uverava Marko Nikolić, šef stručnog štaba našeg predstavnika u trci za silne milione UEFA, koji je za revanš spremio nekoliko izmena u startnoj postavi.

Što iznuđenih, što planiranih. U prvih 11 sigurno neće biti mladog krilnog veziste Danila Pantića, jer je Partizanov talentovani klinac s omladinskom reprezentacijom na prvenstvu Evrope. Van domašaja je i njegov ispisnik Andrija Živković, džoker crno-belih u drugom poluvremenu prvog duela. Zato će po bokovima, na sredini terena, verovatno dejstvovati Petar Grbić i Predrag Luka. U zadnjoj liniji očekuje se najavljeni debi (za sada) jedinog letnjeg pojačanja, štopera Branka Ilića, umesto Branislava Trajkovića ili Vojislava Stankovića, dok će sveže oporavljeni levi bek Vladimir Volkov po svoj prilici na klupu preseliti neiskusnog kolegu Nemanju Petrovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari