Svega 3.000 Užičana uživo je ispratilo sinoćnji premijerni nastup najjačeg nacionalnog tima Srbije u gradu na Đetinji, ali je cela nacija u TV prenosu jedino logičnog trijumfa „orlova“ u revijanom susretu s novinarskom ekipom – 2:0 (2:0) odgledalo oproštajnu selektorsku rolu Siniše Mihajlovića uoči njegovog današnjeg preuzimanja trenerske palice u Sampdoriji.


Deset dana pre isteka jednoipogodišnjeg ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije, u koji je pre sinoćnjeg slavlja protiv, s koca i konopca skupljenog, tek dva dana uigravanog i samo s dva internacionalca pojačanog tima stalo osam poraza, sedam pobeda i četiri remija u neuspelim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i test mečevima, kontroverzni stručnjak dao je znak za start zvanične potere za čovekom koji će u trci za šampionat Evrope 2016. pokušati da spere fleke iz prošla dva takmičarska ciklusa. Efektan gol šut iz slobodnog udarca najzapaženijeg Zorana Tošića (7. minut) i dupliranje trijumfa glavom Filipa Đorđevića (20) samo su „ukrasili“ odavno viđeni odlazak jednog od najviše kritikovanih selektora u istoriji fudbala na ovom parčencetu Balkana.

-Poziv Sampdorije nije ni malo uticao na odlazak, jer sam ovih 18 meseci imao pozive i drugih klubova. Odluku sam bazirao na tome što Tomislav Karadžić, kao predsednik FSS, i Zoran Laković, kao generalni sekretar Saveza, nisu mogli da mi garantuju da će i dalje vršiti te funkcije. Ostao bih da su i oni ostali. Ne radi se o novcu. Ne mogu da radim s ljudima kojima ne verujem – objasnio je Mihajlović i vratio se karijeri na Apeninima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari