Dejvid Mojes nije više trener Mančester junajteda nakon što su mu čelnici kluba juče uručili otkaz kao posledicu jedne od najlošije sezone „crveni đavola“ u poslednje dve decenije.

Čašu nezadovoljstva koja se puni otkako je Škot preuzeo Junajted, nasledivši legendarnog sunarodnika Aleksa Fergusona, prelio je novi poraz od Mojesovog bivšeg kluba Evertona nakon kojeg je još uvek aktuelni šampion Engleske izgubio i teoretsku šansu da se sledeće godine plasira u Ligu šampiona, a najverovatnije neće uopšte igrati na međunarodnoj sceni.

– Klub bi želeo da zahvali Mojsu na vrednom radu, iskrenosti i integritetu koju je uneo u svoj posao. Dok se ne pronađe stalno rešenje, Rajan Gigs, najtrofejniji igrač, preuzima odgovornost za prvi tim – navodi se u saopštenju s Old Traforda.

Trener koji se proteklih dana najviše dovodio u vezu sa preuzimanjem Mančester junajteda je Jirgen Klop, koji je sa Borusijom Dortmund napravio senzaciju proteklih sezona. Međutim, Nemac je u nekoliko navrata naglašavao da je zadovoljan u taboru „milionera“ pa ostaje da se vidi da će ga vrednost ugovora pokolebati. Prvo alternativno rešenje je Luj van Gal, ali tek po završetku Mundijala i isticanju njegovog ugovora sa reprezentacijom Holandije. Prema pisanju britanskih medija, Dijego Simeone bi posle sezone za pamćenje Atletika mogao da se preseli na Ostrvo, a nije isključeno ni da se Gigs igrački penzioniše i ostane na klupi.

Podsetimo, poslednji trener koji je pre Mojesa dobio otkaz u Junajtedu bio je Ron Etkinson davne 1986. nakon čega je šansu dobio Aleks Ferguson i ispisao znatne stranice istorije „crvenih đavola“. Razlozi za smenu Mojesa leže u 11 poraza ove sezone u Premijer ligi zbog čega su tek sedmi na tabeli četiri kola pre kraja, sa šest bodova zaostatka za Totenhemom, koji će najverovatnije u Ligu Evrope jer je Mančester siti osvojio Liga kup pa i šesta pozicija vodi na međunarodnu scenu. Junajted je rano završio učešće u svim domaćim kup takmičenjima, a eliminisan je i iz Lige šampiona u četvrtfinalu. Kao jedan od razloga za otkaz pominje i odluka Mojesa da se odrekne usluga kapitena Nemanje Vidića, koji ide u Inter.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari