Prvo što namerava da uradi Radovan Ćurčić, novi selektor fudbalske A reperezentacije Srbije, jesu posete Nemanji Vidiću, Ademu Ljajiću i Nevenu Subotiću, pre ili kasnije, svojevoljno ili tuđom odlukom penzionisanim “orlovima”, odnosno razgovor sa (statusom u timu) nezadovoljnim Filipom Đorđevićem.


– Nema postavljanja pitanja da li se igra pet ili deset minuta. Sujeti nije mesto u reprezentaciji. Razgovaraćemo sa svima njima i videti u čemu je bio problem. Da čujemo da li osim naše želje postoji i njihova volja da igraju za Srbiju. Želim porodičnu atmosferu. I jasnu sliku o tome koja su to 23 momka, koja neće biti nezadovljna ako ne budu u startnih 11 – zvuči odlučno (ne)očekivani naslednik Dika Advokata, uveren da međuljudski odnosi u ekipi neće više biti jedan od kamena spoticanja.

Mada je preuzeo “razbijenu” i demoralisanu “vojsku”, sa samo jednim bodom iz tri meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope, bivši strateg naše mlade selekcije, Borca i Javora ne misli da je takmičenje u Francuskoj 2016. nedostižno.

– Situacija je teška, bodovni zaostatak veliki, ali se ne bih prihvatio posla da ne verujem u uspeh. Nema garancija, pred nama je pet važnih utakmica, u kojima ćemo biti pod ogromnim rezultatskim pritiskom. Nema garancija, ali mislim da, uz veliki rad, možemo da se plasiramo na EURO. Ja imam želju da pobeđujem. Video sam da je imaju i reprezentativci, iako možda nekada ne izgleda tako – tvrdi Ćurčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari