Partizanovi fudbaleri sutra u Razgradu igraju prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a trener crno-belih Marko Nikolić pre današnjeg puta u Bugarsku nije hteo da pravi dramu povodom epiloga 180 minuta borbe s Ludogorecom, iako pobedniku donose više miliona evra vredan plasman u plej-of, zagarantovano prestrojavanje u Ligu Evrope u slučaju neuspeha u sledećem krugu i veći mir u domaćoj sezoni.


– Nećemo ni sa kim da ratujemo, nije ovo pitanje života i smrti, već samo jedna od velikih utakmica u Partizanovoj istoriji – ima svoj ugao gledanja mladi šef stručnog štaba viceprvaka Srbije, koji posle šest titula ovog leta u trci za elitno takmičenje odmenjuje suspendovanu Crvenu zvezdu.

Ideolog igre ekipe iz Humske, ipak, najavljuje borbu do poslednjeg daha, ove i sledeće srede.

– Jedva čekamo da počne meč. Naša prednost je što je ekipa na okupu pola godine, jer smo se privikli jedni na druge. Bez obzira na to što je protivnik bogatiji klub, mi smo gladniji uspeha. Verujem da ćemo tu ambiciju umeti da pretvorimo u spremnost da se „pogine“ za svaku loptu i bukvalno svaki centimetar terena. Prvo u Razgradu, a onda i u Beogradu.

Nikolić, međutim, ne misli da će to bili jednostavno izvesti protiv tima koji se samo pojačavao od kako ih je prošlog leta izbacio, u istoj fazi.

– Ludogorec je tri godine redom šampion zemlje, s 15 dobro plaćenih stranaca vrhunskog individualnog kvaliteta. Njihova prednost je to što su bogat klub, ali Partizan želi da pokaže da finansijski faktor u fudbalu nije uvek odlučujući. Imaju kao svi i vrline i mane, pa ćemo pokušati da njihove jače strane neutrališemo, a slabosti iskoristimo – nada se trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari