Šezdesetak navijača Slobode Point Sevojno, koji su poznati pod nazivom „Fridom fajters“, u nedelju uveče, flašama i kamenicama zasuli su oko stotinak navijača Crvene zvezde, koji su nameravali da na Starom gradu, paljenjem 150 baklji, proslave dve decenije od osvajanja titule Kupa evropskih šampiona.


Skup delija ranije je prijavljen policiji, a uplašeni građani tog dela grada, koji je odavno obeležen simbolima Fridom fajtersa, pozvali su policiju, koja je stigla nakon petnaestak minuta.

Policija je saopštila da je privela šest lica, među kojima dva maloletnika i jedno dete, a protiv petoro je podnela prekršajne prijave, zbog narušavanja javnog reda i mira, ali nije navela njihov identitet. Oštećeno je jedno policijsko vozilo, tri privatna putnička automobila i dve kuće, ali povređenih nije bilo.

Navijači Crvene zvezde okupili su se oko 20 časova ispred kafića u Ulici Miloša Atanackovića, odakle su se uputili ka Starom gradu, ali su ih u Gradskoj ulici sačekali Fridom fajtersi i gađali ih kamenicama i staklenim flašama, na šta su delije uzvratile istom merom.

Na usmena naređenja policije, Fridom fajtersi su se oglušili i, osim što su nastavili da gađaju navijače Crvene zvezde, kamenicama i flašama zasuli su i policajce, a potom krenuli da se i fizički obračunaju sa Zvezdinim navijačima.

– Policijski službenici su, kako bi sprečili masovnu tuču, ispalili u vazduh više hitaca iz pištolja, nakon čega su se navijači FK Sloboda Point Sevojno razbežali po okolnoj šumi, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Kako policija nije dozvolila Zvezdinim navijačima prolaz do Starog grada, oni su se vratili u centar Užica, a potom su oko 22,30, uz zaštitu policije, ipak uspeli da dođu do užičke tvrđave, gde su zapalili 150 baklji i proslavili jubilej.

Nedovoljno policajaca

Na primedbu jednog Užičanina, kome je oštećen automobil, da su policajci došli kasno, jedan policajac pokušao je da mu objasni da nisu mogli ranije da dođu, jer su „tek stigli iz Lučana“, gde su obezbeđivali utakmicu Sloboda Point Sevojno i Partizan, te da su „mnoge njegove kolege u nedelju bile angažovane i na obezbeđenju mitinga SRS u Beogradu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari