Predsednik Intera Masimo Morati, odmah pošto je njegov tim osvojio titulu prvka Evrope, suočio se sa odlaskom trenera Žozea Murinja. Portugalac je odlučio da karijeru nastavi u madridskom Realu, a kao najozbiljniji kandidat za upražnjeno mesto na klupi pominje se i bivši pomoćni trener „neroazura“ Siniša Mihajlović. Morati je istakao da poštuje aktuelnog stratega Katanije, ali da još uvek nije doneo konačnu odluku.

– Po pitanju simpatija i poštovanja, nesumnjivo bi moj izbor bio Siniša Mihajlović. On je veoma cenjen, ali nisam još doneo konačnu odluku. Jako brzo uči, a i poštuju ga igrači, među kojima ima mnogo prijatelja. Veoma je cenjen u našem timu i naš odnos je ostao veoma dobar – rekao je Morati.

Prvi čovek Intera odbacio je mogućnost da se na trenersku klupu vrati Roberto Manćini, sadašnji menadžer Mančester sitija.

– Razmišljao sam o tome u nedelju ujutru i shvatio da je on upravo trener kojeg ne bih pozvao, jer smo već imali svoje zajedničko vreme. Pored toga, on uživa u Engleskoj. Manćini i Murinjo su različiti, ali imaju dve zajedničke stvari, talenat i hrabrost – zaključio je Morati.

Murinjo potpisuje danas za Real?

Još uvek aktuelni trener Intera Žoze Murinjo danas bi trebalo da potpiše sa madridskim Realom četvorogodišnji ugovor, tokom koga će zarađivati deset miliona evra godišnje. Zvanična promocija održaće se najverovatnije u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari