Nedelju dana pre prvih sat i po dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, sa gruzijskim prvakom Dilom Gori, Partizan se nalazi u velikom defanzivnom problemu. Tačnije rečeno štoperskom, jer su za samo par dana iz „koloseka“ ispala oba člana standardnog tandema centralnih defanzivaca iz prošle sezone i momak doveden kao alternativa na levoj strani.

Prošlog leta dovedenog slovenačkog reprezentativca Branka Ilića nova uprava odmah je označila kao preskupo plaćenog prvotimca, njemu se nije dopalo što se kroz prizmu novca priča o nekome ko je bez reči protivljenja i to prilično dobro krpio rupe na mestima desnog beka i zadnjeg veznog, uz redovan posao, pa je ponuda Astane iz Kazahstana došla obema stranama kao dovoljno jak povod za rastanak leto pre kraja ugovora. Malo zatim pripreme na slovenačkom Pohorju napustio je i Brazilac Fabrisio Dornelas. U ovom prelaznom roku na pozajmicu dovedeni štoper iz brazilskog drugoligaša Bragantina povredio je zadnju ložu na test meču sa Terekom, zbog čega je poslat na dodatne preglede u Beograd, posle čega mu je prepisano dve do tri nedelje mirovanja i terapija. Na istoj utakmici sličnu povredu doživeo je i Slovenac Gregor Balažic, od prošle zime nezamenjivi starter „parnog valjka“. On je ostao uz ekipu, ali takođe ne može do daljnjeg da radi, ni s loptom ni bez nje.

Dakle, ako Balažic i Dornelas ne stanu na noge pre vremena, 14. jula će na teren rezervni par štopera Lazar Ćirković – Miloš Ostojić. Prvi je imao odličnu jesen, ali ga je transfer Balažica preselio na klupu, pa je minulog proleća više nastupao za mladu selekciju Srbije nego za Partizan. Drugi je pretprošle sezone vrlo redovno počinjao mečeve, a onda su mu serija zdravstvenih pehova i duga pauza usporili karijeru, bacivši ga u treći plan i kod smenjenog trenera Marka Nikolića i kod sadašnjeg šefa struke Zorana Milinkovića.

Imajući u vidu činjenicu da je uigravanje zadnje linije najteži i najosetljiviji proces u svakoj ekipi Partizan bi mogao imati prilično muka u branjenju od Dile Gore, sledećeg utorka na Topčiderskom brdu (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari