Posle šokantnog poraza od kazahstanskog Kairata u Beogradu (0:2), fudbaleri Crvene zvezde će na revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope otputovati tek u sredu, a u Almatiju će biti samo 24 sata pre početka utakmice na Centralnom stadionu. Ekspredicija crveno-belih za Almati putuje oko 8 časova ujutro čarter letom iz Beograda, ali će avion usput morati da se spusti na neki aerodrom zbog dotoka goriva. Revanš je na programu u četvrtak u 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno 16 po srednjoevropskom. To znači da će fudbaleri Zvezde, kada stignu u Almati, posle sedam-osam sati leta, otići pravo na večernji trening.


Uprkos teškoj finansijskoj situaciji, čelnici crveno-belih su ipak obezbedili čarter let, što znači da će sa ekipom na dug put i grupa najvatrenijih „delija“. Posle poraza na domaćem terenu sa dva gola razlike, Crvena zvezda je praktično otpisana iz Evrope već posle prve prepreke, mada trener Miodrag Božović, kapiten i sjajni golman Predrag Rajković i ostali igrači poručuju da nije još sve izgubljeno. Međutim, zgusnut plan putovanja pokazuje da čak ni u taboru vicešampiona Srbije ne veruju baš mnogo u prolaz u narednu rundu, nadajući se makar časnom oproštaju.

– Fudbalska javnost u Srbiji je potcenila Kairat, iako smo odmah upozoravali da se radi o kvalitetnom protivniku i najtežem mogućem rivalu na početku kvalifikacija za Ligu Evrope. Imali smo i pehove, da nam na početku utakmice bude isključen Pavićević, a da u poslednjem minutu prvog poluvremena primimo gol iz ofsajda. I pored svega toga, Kairat je zasluženo pobedio. Sada moramo da ostavimo mnogo bolji utisak u revanšu, a uveren sam da to možemo – rekao je Miodrag Božović.

U Almatiju, Božović ne može da računa na „pocrvenelog“ Pavićevića, a posle očajnog izdanja na Marakani, verovatno će biti i promena u timu. Ostaje da se vidi, da li će Božović maksimalno rizikovati i pokušati da se punom merom revanšira nezgodnom rivalu, odnosno da li će od početka susreta dati šansu dvojici napadača – Petru Orlandiću i mlađanom Luki Joviću. Iz Kazahstana stižu informacije, da se u Kairatu veoma ozbiljno pripremaju za novi duel sa crveno-belima, pogotovo što smatraju da još nisu završili posao iako su u Beogradu stekli „kapitalnu prednost“. U međuvremenu, u Kairat je na pozajmicu do kraja godine stigao bivši napadač Zvezde Đorđe Despotović, koji se istakao dobrim igrama u Kazahstanu, u ekipi Žetisu.

Ibanjez se očekuje danas

Bivši levi bek zagrebačkog Dinama, Argentinac Luis Ibanjez danas bi trebalo da postane član Crvene zvezde. Mada je na Marakani već zadužio opremu, Ibanjez se (ne)očekivano vratio u Zagreb da u krugu porodice još o svemu dobro razmisli, a u Zvezdi uveravaju da će ovaj transfer sigurno biti realizovan.

 

Timoščuk pojačao Kairat

Anatolij Timoščuk (36 godina) novo je pojačanje Kairata. Ukrajinski vezista, nekadašnji član Bajerna, potpisao je ugovor na godinu i po dana sa rivalom Crvene zvezde u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Timoščuk neće igrati u revanšu u Kazahstanu. Kairat je neposredno posle prvog meča u Beogradu poslao Zvezdi ponudu od milion evra za Izraelca Idana Vereda, ali su se crveno-beli, barem za sada, zahvalili na interesovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari