Evropska fudbalska unija (UEFA) na svom sajtu je objavila da je posle detaljne istrage u Crvenoj zvezdi utvrđeno da je došlo do kršenja pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju. Posle sinoćne sednice Upravnog odbora, potpredsednik Zvezde Ivica Tončev izjavio je da su šanse da crveno-beli i pored novonastale situacije zaigraju u Evropi 50 odsto.


– Angažovaćemo advokatsku kuću da vidimo šta UEFA konkretno traži, a za nekoliko dana videćemo kakvi su uslovi. Treba da se zna ko je kriv i da se pokrene postupak. Taj problem nema veze sa ovom upravom već sa prethodnom, a nama su šanse za Evropu veće od 50 odsto. Otežavajuće su nam samo opomene od pre – rekao je Tončev.

Na sednici UO kojoj su prisustvovali prvotimci Nenad Milijaš, Nikola Mijailović i Dragan Mrđa i koju su prvi napustili potpredsednik Slaviša Kokeza i član UO Zoran Bašanović, a potom i drugi potpredsednik Nebojša Čović, raspravljalo se i o stavu Aleksandra Vučiča da klubovi treba da se privatizuju.

– Ako mene lično pitate – ja sam za to da Crvena zvezda privatuzuje kao i svi klubovi. Ali, ne pitam se samo ja. Uskoro ćete imati saopštenje, tačnije klub će se oglasiti u narednih nekoliko dana o toj temi. Što se tiče toga da li političari treba da vode klubove pitam se ko će ako ne mi – objasnio je Tončev, član Socijalističke partije Srbije.

Sa predstavnicima medija razgovarao je još samo član Upravnog odbora profesor doktor Branko Kovačević koji je naveo da su rokovi za plaćanje dugova 24. april a potom 15. maj, dok je bio prilično neodređen kada je u pitanju suma rekavši da se radi o dva, tri, pet miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari