Ako država ne reši trenutno stanje u Superligi čelnici Slobode Point najavljuju da će o svemu obavestiti UEFA. Nakon zasedanja u ponedeljak uveče Upravni odbor ekipe iz Užica doneo je odluku da se za četvrtak zakaže sednica Vanredne skupštine na kojoj će biti raspravljano o istupanju iz takmičenja Jelen Superlige. Upravni odbor takođe je doneo još jednu važnu odluku.


– Zadužuje se Predsednik Upravnog odbora Dragan Subotić da na predstojećim Izvršnim odborima FSS i Zajednice klubova Super lige argumentovano izloži sve naše tvrdnje i stavove koji se tiču regularnosti takmičenja u Jelen Superligi Srbije i šteti nanetoj FK Sloboda Point u takmičarskoj 2013/2014.godini. Imajući u vidu napore Vlade Republike Srbije u borbi protiv korupcije i kriminala, Upravni odbor kluba insistira da najviši organi FSS i Zajednice klubova Super lige razreše nastalu situaciju, u suprotnom – klub će upoznati UEFA sa svim dešavanjima – navodi se u dokumentu koji je potpisao Dragan Subotić, predsednik UO FK Sloboda Point.

Napisano je i saopštenje sa naslovom „Istina je preča od koristi“ (Henri Poenkare), koje je poprilično opširno, a njeni najvažniji segmenti su:

– U srpskom fudbalu caruju burazerski dogovori, nameštaljke, krojenje tabele … Naš klub je glineni golub na truloj tarabi srpskog fudbala. Život i rad u fudbalskoj Srbiji nije pozorišna, već cirkuska predstava u kojoj su uloge poznate i podeljene. U toj i takvoj cirkuskoj predstavi, sudije su izvršioci odluka naredbodavaca. Protiv njih će klub tražiti odgovornost, ne samo da bismo zaštitili interese našeg kluba, već i srpskog fudbala u celini, jer ne želimo da potpuno potone u nameštaljkama i režiranim farsama. FK Sloboda Point, koja je toliko dala jugoslovenskom i srpskom fudbalu, da bi joj Fudbalski savez Srbije trebalo da dodeli posebno priznanje, u Kruševcu je najblaže rečeno pokradena. Našem klubu se više ne krade skriveno, već očigledno, ne krade nam se iz džepova već iz očiju. U ovogodišnjem prvenstvu naš klub je, sudijskim odlukama, oštećen za minimum 20 bodova. Zbog kafanskog suđenja, za kafanskim šarenim stolnjacima, uz iće i piće, što je uobičajen folklor našeg etno fudbala, umesto da bude pri vrhu tabele i da se bori za izlazak na evropsku scenu, prinuđen je, odnosno primoran, da se bori za opstanak u ligi sa klubovima koji po fudbalskim kriterijumima našem klubu nisu ni izbliza dorasli. Najtužnije je, što u ovom procesu uništavanja Slobode i nekih drugih klubova, koji se bore protiv ovog stanja u srpskom fudbalu, pored sudija učestvuju delegati, kontrolori i druga zvanična lica. Svi oni ne učestvuju u praćenju fudbalske igre i ispunjavanju svojih fudbalskih obaveza i zadataka. Sa žaljenjem konstatujemo, uz čast retkim izuzecima, ali to je tako i NIKAKO DRUGAČIJE – napisano je u saopštenju UO FK Sloboda Point.

Oštra reakcija Zvezdana Terzića

– Sloboda svakih mesec dana piše saopštenja i preti izlaskom iz lige. To je radila i prošle godine, kada je gospodin Dragan Subotić podneo ostavke na sve funkcije u srpskom fudbalu i bio prvi potpisnik zahteva za smenu predsednika FSS. Kada je zafalilo para, otišao je kod Karadžića na pokajanje. U sredu je zakazan Izvršni odbor Zajednice Superlige i Užičani imaju legitimnu šansu da sve primedbe iznesu pred takmičarskim organima i svim predstavnicima klubova – istakao je Zvezdan Terzić, prvi čovek Zajednice Superlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari