Oko 500 navijača Crvene zvezde, preksinoć je na večernjem treningu na pomoćnom terenu Marakane, pružilo „vatrenu“ podršku ekipi crveno-belih pred današnji revanš u najvećem gradu Kazahstana Almati protiv Kairata. Početak utakmice je u 16 časova po srednjoevropskom vremenu (20 po lokalnom), a fudbaleri Zvezde su trenirali i juče prepodne u Beogradu, s obzirom da su u Almatu stigli u kasnim noćnim satima. Prvi susret, pre nedelju dana na našem najvećem stadionu, završen je pobedom Kairata sa 2:0, što je svakako jedno od najvećih iznenađenja na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, drugorazredno evropsko klupsko takmičenje.


Izuzev „pocrvenelog“ Sava Pavićevića, koji je u prvom meču isključen već u 3. minutu, trener Crvene zvezde Miodrag Božović nema kadrovskih problema, a ostaje da se vidi da li će posle prošlonedeljnog razočaravajućeg početka biti manjih ili možda i većih promena u timu. Uprkos bolnom porazu na svom terenu, Božović deluje smireno, poput iskusnog stručnjaka koji zna kako da „uzvrati udarac“.

– Ne verujem da će nas Kairat napasti u revanšu, bar ne od početka, jer se videlo da su najopasniji u kontranapadima. Tamnoputi centrafor Gohou i Španac Rijera su veoma brzi, i to je njihova prednost. Prvi meč je bio po mnogo čemu specifičan i nikako ne predstavlja realan odnos snaga. U Kazahstanu imamo priliku za popravni i nadam se da ćemo je iskoristiti – istakao je Božović.

Najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković, sa nekoliko fantastičnih intervencija, spasao je Zvezdu još ubedljivijeg poraza. Pred duel u Kazahstanu, priželjkuje da se crveno-beli revanširaju istom merom Kairatu.

– Očekujem pobedu. Ne bih imao ništa protiv da sada bude 2:0 za nas, pa da prođemo dalje i na penale – poručio je kapiten Crvene zvezde Rajković.

Dug i naporan put, kao i to što će fudbaleri Zvezde Centralni stadion u Almati prvi put da vide tek uoči početka utakmice, mogu da budu ozbiljni problemi, ali Božović uverava da je možda tako i najbolje. Pomoćni trener Crvene zvezde Saša Petrović je ostao u Beogradu, jer je državljanima Crne Gore, za razliku od Srbije, potrebna viza za ulazak u Kazahstan. U Almatiju je takođe sunčano i toplo vreme, ali prilično svežije od beogradske vrućine. Pred Crvenom zvezdom je prilika za iskupljenje, a najveći optimisti veruju čak i u prolaz u narednu rundu, mada bi to u postojećim okolnosti bilo ravno pravom podvigu.

Kairat – Crvena zvezda

Centralni stadion u Almati. Kapacitet: 23.804 mesta. Sudija: Bariš Šimšek (Turska).

Kairat: Plotnjikov, Gurman, Soares, Marković, Kuantajev, Kuat, Isael, Rijera, Islamhan, Lunjin, Gohou. Trener: Vladimir Vajs (Slovačka)

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Anđelković, Jovanović, Rendulić, Kovačević, Savićević, Vered, Katai, Parker, Jović (Orlandić). Trener: Miodrag Božović (Crna Gora)

Cene karata od 2,5 do 25 evra

Cene ulaznica za revanš meč: Kairat – Crvena zvezda, iznose od 500 do 5.000 tengi (valuta u Kazahstanu), odnosno od 2,5 do 25 evra (mesta u svečanoj loži). Domaćini očekuju dobru posetu, a sa ekipom Crvene zvezde je doputovala i grupa od dvadesetak navijača, a neki od pristalica crveno-belih su ranije krenuli za Almati.

Na udaru direktor marketinga Broćić

Dugogodišnji direktor marketinga FK Crvena zvezda, Goran Broćić (ne)očekivano se našao na udaru klupskog rukovodstva, a ovih dana je morao da podnosi raport predsedniku kluba Svetozaru Mijailoviću. Poslovanje dve Zvezdine ćerke firme (Red star kompani i Zvezda forever), čiji je Broćić direktor, odavno su obavijene misterijom. Pored prekomernog zapošljavanja, Broćić će morati da objasni i kako se (ne)namenski trošio novac godinama unazad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari