Kapiten Partizana Saša Ilić jedan je od omiljenijih igrača kod navijača crno-belih, a ako istrči na teren stadiona u Humskoj u subotu postaće fudbaler „parnog valjka“ sa najviše večitih derbija u nogama. Biće to njegovo rekordno 26. odmeravanje snaga sa Crvenom zvezdom kojim će prestići Momčila Vukotića koji je srpski „praznik fudbala“ igrao u 25 navrata, odnosno postati fudbaler sa najviše duela na Topčiderskom brdu s obzirom je sadašnji predsednik omladinske škole crno-belih bio rekorder u oba kluba.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Saša Ilić je prvi derbi odigrao 17. septembra 1997. sa 20 godina, kada nije bio ni svestan da će ostvariti nešto što se retko viđa u svetskim okvirima, a pogotovo na našim prostorima. Nije isključeno da to bude predzadnji derbi legendarnog kapitena s obzirom da je u nekoliko navrata najavljivao kraj karijere na leto, a osim subotnjeg meča crno i crveno bele očekuje i meč u plej-ofu po novom formatu. Interesantno je da Ilić kao rekorder nema pozitivan skor sa Zvezdom, te da će to u 150. derbiju moći samo da malo popravi, pod uslovom da Partizan slavi pred svojim navijačima. Naime, Partizan je sa Ilićem u timu pobedio Zvezdu samo osam puta, u pet navrata je bilo nerešeno, dok je gorčinu poraza osetio 12 puta. Igrač sa brojem 22 na leđima je bio strelac u četiri derbija, sve u prvom mandatu u Humskoj kada je odigrao 112, 113, 116. i 119 derbi.

– Derbi je uvek derbi. Igrao ga sa 18 ili sa 36, 37 godina isti je motiv. Derbi je svetkovina našeg fudbala, najvažnija utakmica u našem prvenstvu, jer se igra i za bodove i za prestiž – rekao je Ilić pre godinu i po dana kada je izjednačio Vukotićev rekord, a mišljenje nije promenio ni do danas jer mečeve sa Zvezdom smatra jedinim što valja u našem fudbalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari