Više rutinski, nego u punom “gasu”, najbolji vaterpolisti Srbije “udavili” su preslabu reprezentaciju Japana – 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3), pa im je posle dve pobede u dva startna kola Svetskog prvenstva dovoljan bod u preostalom meču sa Australijom (sutra, 12.00) za potvrdu prvog mesta u D grupi turnira u ruskom gradu Kazanju.


Srbija – Japan 19:9 (2:1,6:2, 5:3, 6:3)

Bazen: Dvorca vodenih sportova. Gledalaca 2-500. Sudije: Razvani (Iran) I Roj (Kanada). Igrač više: Srbija 11 (7), Japan 8 (5). Peterci: Japan 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić , Randjelović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 4, Nikić 6, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 3, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić.

JAPAN: Tanamura, Adači 1, Arai 1, Šiga, Janase, Ida, Šimicu 1, Kadono, Takei 3, Jasuda, Okava 3, Hazui, Fukušima. Selektor: Omoto

 

Imala je ekipa selektora Dejana Savića određenih problema protiv kolega iz “zemlje izlazećeg sunca”, ali više sa organizacijom sopstvene odbrane (devet primljenih golova je iznad srpskog proseka) i realizacijom igrača više (u prvoj četvrtini četiri neiskorišćena), nego sa neobičnim stilom protivnika, ali pored takve razlike u kvalitetu rezultatska iznenađenja nisu moguća.

Pogotovo ako pojedince služi šut, kao što je juče bio slučaj sa iskusnim centrom Slobodanom Nikićem (šestostruki strelac) i mlađim sidrašem Duškom Pijetlovićem (4), koji su igrali simultanku sa golmanom Japana. Naši igrači su prolazili kroz rivalsku odbranu kao da je švajcarski sir, često uplivavajući s loptom u mrežu, a bilo je mesta i egzbicionim akcijama na meču koji je više ličio na teži trening nego na ozbiljan takmičarski duel.

Slobodan Nikić: Prva četvrtina je bila za nas nezgodna. Nastavak je protekao prema očekivanju, mada smo primili dosta golova iz igre.

Filip Filipović: Protiv Japana uvek ista priča. Ne uđemo 100 odsto spremni u glavama i, eto, videli smo na početku nekoliko promašaja, malo nervoze… Bitno je da je posle sve leglo na svoje mesto, pa smo na kraju imali razloga za zadovoljstvo. Ovu utakmicu je trebalo odraditi na pravi način, što smo na kraju i uradili. Sada razmišljamo samo o pobedi protiv Australije, jer nas taj rezultat vodi direktno u četvrtfinale.

 

Stigao Vujasinović

Reprezentaciji se priključio i selektor mlađih nacionalnih timova, veliki prijatelj šefa struke A selekcije Dejana Savića još iz igračkih dana i ne tako davno najbolji vaterpolista sveta Vladimir Vujasinović. Da bi, kao na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope u Budimpešti, stručno podržao kolegu i dodatno obodrio reprezentativce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari