Nikola Jokić nije dobio veliku minutažu iako je bio starter na gostovanju Denvera u NJujorku, ali ga to nije sprečilo da odigra još jednu odličnu utakmicu i da veliki doprinos u trijumfu u Medison Skver Gardenu (101:96). Srpski centar proveo je na parketu nepunih 19 minuta i za to vreme ubacio 13 poena uz šest uhvaćenih lopti.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Nagetsi su i ovaj put do trijumfa došli timski, s obzirom da se niko nije preterano istakao, pa je tako najefikasniji bio Vil Barton sa 19 poena i 11 skokova. Dabl-dabl od 12 poena i deset uhvaćenih lopti imao je i Žofri Lovernj, u čijim je bravurama mogao da uživa njegov i Jokićev menadžer Miško Ražnatović koji ih je po prvi put gledao zajedno u najjačoj ligi na svetu. Jokić je pogotovo oduševio kako se nosio u odbrani prodora Karmela Entonija, čak mu je „zalepio“ i jednu blokadu u odlučujućim trenucima meča pa je as NJujorka završio utakmicu sa 21 poenom.

Kada su u pitanju ostali susreti u noći između nedelje i ponedeljka, najzanimljivije je bilo na utakmici između Orlanda i Atlante, a slavio je domaćin pogotkom Nikole Vučevića u poslednjoj sekundi (96:94). Crnogorski centar je bio i najbolji pojedinac u svojoj ekipi sa 22 poena i devet skokova, a parirao mu je DŽef Tig sa 24 poena i pet asistencija. Najefikasniji susret večeri viđen je u pobedi Bostona nad Sakramentom (128:119), pogotovo u startnih 12 minuta. Sa jedne strane istakli su se Bredli sa 25, Tomas sa 22 i Salindžer sa 21 poenom, dok je na drugoj strani Rondo imao dabl-dabl (14p, 15as). Za polovičan učinak domaćina i gostiju pobrinuli su se LA Klipersi koji su slavili u Majamiju (100:93). Goste iz Kalifornije predvodio je Kris Pol sa 22 poena, dok su kod domaćina učinak ravnomerno raspodelili Dragić, Boš i Vejd (po 17 poena).

Rezultati

Boston – Sakramento 128:119

Orlando – Atlanta 96:94

NJujork – Denver 96:101

Majami – L. A. Klipers 93:100

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari