Fudbalski klub Partizan čekaju dodatne sankcije investicionom fondu Pinija Zahavija. Penali za koje se znalo da će aktuelni prvak Srbije morati da plati zbog letošnje odluke čelnika kluba da ne proda mladog asa kao i stava Andrije Živkovića da na šest meseci pre isteka ugovora sa Partizanom ne produži saradnju ili ode u inostranstvo, biće povećani sa početnih 2.500.000 evra na još dodatnih 600.000 čime će kasa parnog valjka biti lakša za 3.100.000 evra.

Tek što je omaleni Nišlija napustio pripreme na Kipru i, činilo se, stavio tačku na višenedeljnu polemiku nastalu u vezi sa njegovim statusom, u petak pre podne otkriveni su novi detalji ugovora koji je novom rukovodstvu stavilo omču oko vrata.

Razlog za dodatne penale koji će još više opteretiti finansije kluba leži u najnovijim detaljima prvog profesionalnog ugovora 19-godišnjeg igrača sa crno-belima, u kome je tadašnja uprava dala ekskluzivno pravo kiparskom Apolonu na dodatnih 25 procenata Živkovićevog ugovora koje je moglo biti aktivirano od 20. avgusta do kraja prelaznog roka prošle godine. Tom odredbom je praktično čitav ugovor omladinskog prvaka sveta pripao pomenutom investicionom fondu.

Investicioni fond Pinija Zahavija je tada u pisanoj formi obavestio sadašnju upravu kluba da želi da otkupi preostali deo ugovora mladog igrača, što je na osnovu klauzule moglo da pripada Kipranima, ali je aktuelno rukovodstvo odbilo tu mogućnost. Apolon je na osnovu 5. tačke 1. odredbe ugovora tužio Partizan Sportskom sudu u Lozani, a ukoliko presuda crno-belima dobije pravosnažnu snagu, kasa kluba iz Humske biće lakša za dodatnih 600.000 evra.



Abubakar u Kini, Bandalovski ostaje

Kamerunski napadač Abubakar Oumaru posle pola godine u Humskoj seli se u redove kineskog prvoligaša Čančung Jataia, na čijoj klupi sedi bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović. Visina transfera tamnoputog fudbalera u najmnogoljudniju zemlju na svetu iznosi 1.200.000 evra, a igrač će se ovim transferom vratiti u ligu iz koje je 2009. godine stigao u Srbiju. Sa druge strane, bugarskom reprezentativcu Ivanu Bandalovskom posle nekoliko odličnih izdanja na zimskim priprema biće ponuđen produžetak saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari