Nakon što je Liverpul uplatio 4,5 od dogovorenih 6 miliona evra, kao vid obeštećenja za prelazak Marka Grujića, Crvena zvezda je prvo finansijski regulisala potraživanja svojih sadašnjih i bivših igrača, kao i domaćih klubova, a zatim je prešla na „doterivanje“ igračkog kadra za drugi deo sezone. Zvezdan Terzić, generalni direktor, potvrdio je nedavno da samo sitnice dele Davida Babunskog (21) da posle Barselone B sreću okuša u crveno-belom dresu na poziciji kreativca, dok bi njegov rođeni brat Dorian (19) kao klasičan napadač narednog leta iz Reala takođe trebalo da dođe u Ljutice Bogdana – naravno kao slobodan igrač.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Njih dvojica doći će kao „pride“ ukoliko uprava ostvari zacrtano i dovede pouzdanog veznog igrača Damijana Le Taleka iz ruske Morodovije, kojoj je pre par dana uplatila 200.000 evra otkupivši tako ugovor Mičela Donalda.

Francuz, koji je u mlađem uzrastu nastupao za reprezentaciju, prvobitno je prošlog leta odbio mogućnost da dođe u Srbije, međutim kako je vreme prolazio, a broj primamljivih ponuda se sužavao, Le Talek je počeo da popušta, najavivši prvo da pregovara sa Zvezdom, da bi u međuvremenu počeo i da komunicira preko društvenih mreža sa navijačima crveno-belih.

Iz uprave Zvezde su poručili da su ubeđeni u dolazak iskusnog francuskog igrača, sa kojim su se navodno već sve dogovorili i da ih do njegovog potpisa deli visina i način isplate obeštećenja ruskoj Mordoviji. Da je dogovor na pomolu posvedočio je i sam igrač natpisom na društvenoj mreži: „Da završim još neke sitnice i uskoro dolazim“. Francuski mediji su takođe izvestili da Le Talek napušta Morodoviju i da će preći u Zvezdu.

Standardni član svih mlađih kategorija Francuske velika je želja Miodraga Božovića, trenera crveno-belih, koji je imao odličan uvod u njegove igračke kvalitete dok je kao stručnjak radio u Rusiji. Mičel Donald je takođe na njegovo insistiranje došao iz Morodvije, a Francuz i Holanđanin trebalo bi da predstavljaju tandem veznjaka kada Grujić na leto bude otišao u Liverpul.

Vikipedia je već objavila da je Le Talekov novi klub Crvena zvezda; igrač je rođen 19. aprila 1990, kao tinejdžer obreo se u Borusiji Dortmund, kratko se zadržao u Nantu, da bi 2012. prešao u ukrajinsku Hoverlu. Posle dve godine 2014. postao je član Mordovije, činjenica da bi naredne sezone mogao da bude deo Lige šampiona sigurno ga je privukla prilikom odluke da ipak dođe u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari