Klop među svojima 1

Prvim utakmicama četvrtfinala Lige Evrope večeras se nastavlja drugo po redu najkvalitetnije takmičenje Starog kontinenta. Iako su od osam ekipa koje su izborile učešće u završnici čak tri iz Španije, čime je još jednom dokazan kvalitet Primere, derbi meč ove runde takmičenja odigraće se u Dortmundu, gde domaća Borusija dočekuje Liverpul koji od letos predvodi bivši trener „milionera“ Jirgen Klop. Nemački stručnjak se tako posle manje od godinu dana vraća na stadion gde se afirmisao.


Večerašnji duel na Vestfalenu biće prvi duel ove dve ekipe još od 2001. godine i grupne faze Lige šampiona. U Nemačkoj su odigrali bez golova, dok je na Enfildu Liverpul slavio pogocima Šmicera i Rajta. Ekipa iz Rurske oblasti ima dobru tradiciju protiv engleskih timova, a upravo je u prethodnoj rundi bez većih problema eliminisala Totenhem (3:0, 2:1). Sa druge strane i Liverpul ima dobar bilans protiv nemačkih ekipa, prvenstveno na domaćem terenu gde je na 15 utakmica ostvario 12 pobeda uz tri remija, a prvi evropski trofej „crveni“ su osvojili protiv Borusije iz Mehengladbaha 1973. u finalu nekadašnjeg Kupa UEFA.

Borusija je u odličnoj formi, u domaćem prvenstvu doživeli su poslednji poraz još 19. decembra, nanizavši posle toga 20 utakmica bez poraza od kojih su samo dve odigrane nerešeno. U Ligi Evrope takođe imaju odličan učinak, u nokaut fazi su ostvarili sve četiri pobede primivši samo jedan gol, a posebno dominantni su na svom Vestfalenu gde su jedini poraz pretrpeli od Paoka u grupnoj fazi takmičenja. Sa druge strane, Liverpul igra šaroliko, u domaćem prvenstvu su deveti sa osam bodova manje od mesta koji vodi u evropska takmičenja, pa bi im eventualni iskorak u Ligi Evrope poslužio kao spas sezone.

Za večerašnji meč neće biti spremi Subotić i Gundogan u domaćoj ekipi, dok će mnogo veći problem u sastavljanju tima imati trener gostiju Jirgen Klop kome je pod upitnikom Škrtel, dok su već od ranije zbog povrede odsutni Benteke, Firmino, Gomez, Ings i Lukas.

U preostala tri susreta četvrtfinala snage će odmeriti Atletik i Sevilja, Braga i Šahtojor, Viljareal i praška Sparta.

Parovi 1/4 Lige Evrope

Borusija – Liverpul 21.05

Atletik – Sevilja 21.05

Braga – Šahtjor 21.05

Viljareal – Sparta Prag 21.05

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari